to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:24 | 23.04.2021

Κοινωνία

Self test: Υποχρεωτικά από τη Δευτέρα σε όλο το Δημόσιο

Επέκταση των υποχρεωτικών self test από τη Δευτέρα στους δημοσίους υπαλλήλους που εργάζονται με φυσική παρουσία στις υπηρεσίες


Υποχρεωτικά με sefl tests θα λειτουργεί το Δημόσιο από τη Δευτέρα 26 Απριλίου όπως ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση.


Πιο συγκεκριμένα, από τη Δευτέρα 26 Απριλίου επεκτείνεται στο σύνολο των εργαζομένων των δημοσίων υπηρεσιών η υποχρέωση διενέργειας διαγνωστικού ελέγχου (αυτοδιαγνωστικού, rapid ή μοριακού) σε εβδομαδιαία βάση, σε όσους εργαζομένους απασχολούνται με φυσική παρουσία εντός των εγκαταστάσεων των υπηρεσιών τους.

Ο αυτοδιαγνωστικός έλεγχος νόσησης θα πρέπει να διενεργείται υποχρεωτικά μία φορά την εβδομάδα, πριν από την προσέλευση του εργαζομένου/ης στον τόπο εργασίας του/της και έχει ισχύ μίας εβδομάδας από την ημέρα διενέργειάς του. Ο έλεγχος διενεργείται έως και 24 ώρες προ της πρώτης ημέρας της εβδομάδας που ο απασχολούμενος/η παρέχει την εργασία του με φυσική παρουσία.

Από τις 10 Μαϊου, όπως ανακοινώθηκε, θα αυξάνεται σταδιακά η φυσική παρουσία του προσωπικού στο ελληνικό Δημόσιο και θα περιορίζεται αντίστοιχα το ποσοστό των εργαζομένων με τηλεργασία.

Οσον αφορά τις ομάδες αυξημένου κινδύνου ανάμεσα στους δημοσίους υπαλλήλους, θα συνεχίσουν να απασχολούνται με τηλεργασία ή να απουσιάζουν με ειδική άδεια, εφόσον η φύση των καθηκόντων τους δεν συνάδει με την τηλεργασία.

Εξακολουθεί να ισχύει ο περιορισμός των συναντήσεων ομάδων εργασίας με φυσική παρουσία, εφόσον ο αριθμός των συμμετεχόντων υπερβαίνει τους επτά. Σε αυτή την περίπτωση συστήνεται να γίνεται χρήση της τηλεδιάσκεψης ή κάθε άλλου προβλεπόμενου τηλεπικοινωνιακού μέσου.

Το υπουργείο Εσωτερικών σημειώνει επίσης ότι διατηρούνται σε ισχύ όλα τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της διασποράς του κορωνοϊού που εφαρμόστηκαν και κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα, καθώς και το μέτρο της εξυπηρέτησης του κοινού μέσω προγραμματισμένου ραντεβού.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)