to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:10 | 23.03.2021

Κοινωνία

Self test: Οι φαρμακοποιοί της Αττικής δεν θα τα παραλάβουν αν δεν καθοριστεί πλαίσιο

Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κώστας Λουράντος σε παρέμβαση του στο Kontra Channel το βράδυ της Τρίτης δήλωσε ότι είναι αρκετά δύσκολο να υλοποιηθεί η κυβερνητική εξαγγελία ότι θα δοθούν τα test αρχές Απριλίου. Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, έλαβε την ομόφωνη απόφαση να μην πάρει τα self test στα φαρμακεία.


Οι κυβερνητικές αοριστίες και γενικόλογες απαντήσεις σε ό,τι αφορά τα self test έχει δημιουργήσει πολλά ερωτηματικά για τον τρόπο διανομής αλλά και ανησυχία στους πολίτες για τον τρόπο που θα γίνονται τα τεστ.

Οι φαρμακοποιοί της χώρας καλούνται να διανείμουν από τα καταστήματα τους τα self test για τον κορωνοϊό στους πολίτες με τρόπο που δεν έχει καθοριστεί ακόμη.

Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κώστας Λουράντος σε τηλεοπτική παρέμβαση του στο Kontra Channel το βράδυ της Τρίτης δήλωσε ότι είναι αρκετά δύσκολο να υλοποιηθεί η κυβερνητική εξαγγελία ότι θα δοθούν τα test αρχές Απριλίου.

Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, έλαβε την ομόφωνη απόφαση να μην πάρει τα self test στα φαρμακεία. «Αν δεν καθοριστεί ένα πλαίσιο το οποίο θα καθορίζει με ποιο τρόπο θα γίνεται η προμήθεια των test από τα φαρμακεία και η διανομή τους στους πολίτες, και ταυτόχρονα αν δεν απαγορεύσει ρητώς να γίνονται μέσα στα φαρμακεία, εμείς δεν πρόκειται να παραλάβουμε τίποτε» σημείωσε και συμπλήρωσε:

«Το να απαγορεύσει να γίνονται μέσα στο φαρμακείο, το θεωρούμε μείζον» σημείωσε ο Κ. Λουράντος.

Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής: Άχρηστη έως επικίνδυνη η διαδικασία με τα self test

«Είναι σαφής η προσπάθεια της κυβέρνησης να μεταφέρει την ευθύνη στους πολίτες ακόμη και για την καταγραφή των αποτελεσμάτων των τεστ τώρα που πια η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία είναι τραγική, λόγω της δικής της αποτυχημένης πολιτικής διαχείρισης της πανδημίας» σημειώνει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΦΣΑ:

Οι φαρμακοποιοί της Αττικής δηλώνουν την πλήρη διαφωνία τους, στην εξαγγελθείσα από την κυβέρνηση διαδικασία χορήγησης self tests στους πολίτες μέσω φαρμακείων.

Η διαδικασία αυτή, όντας πλήρως αντιεπιστημονική, μπορεί να αποβεί από άχρηστη έως δυνάμει επικίνδυνη.

Δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός καταγραφής των αποτελεσμάτων των τεστ σε βάση δεδομένων.

Αν δεν υπάρχει ιχνηλασία και καταγραφή σε πραγματικό χρόνο είναι απορίας άξιο για ποιο λόγο να γίνουν αυτά τα self tests.

Όλα αυτά τα 40 εκ. χρησιμοποιημένα μηνιαίως τέστ, τα οποία θα είναι με βιολογικό φορτίο που θα
αποβάλλονται; Σε κοινούς κάδους σκουπιδιών; Δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη.

Έχουν σκεφτεί οι αρμόδιοι τον κίνδυνο διασποράς του ιού και το ενδεχόμενο να νοσήσουν οι φαρμακοποιοί και οι εργαζόμενοι μέσα στα φαρμακεία στο βαθμό που δεν υπάρχουν οι απαραίτητες εγκαταστάσεις για τέτοιου είδους διαδικασίες;

Είναι σαφής η προσπάθεια της κυβέρνησης να μεταφέρει την ευθύνη στους πολίτες ακόμη και για την καταγραφή των αποτελεσμάτων των τεστ τώρα που πια η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία είναι τραγική, λόγω της δικής της αποτυχημένης πολιτικής διαχείρισης της πανδημίας.

Στην προσπάθεια συκοφάντησης των φαρμακοποιών με φθηνά επιχειρήματα δήθεν περί αιτημάτων αμοιβής προσπαθώντας να πετύχει έναν κοινωνικό αυτοματισμό σε βάρος τους, απαντάμε με τις πράξεις μας.

Ένα παράδειγμα μόνο : Χρόνια τώρα συμμετέχουμε στον αντιγριπικό εμβολιασμό χωρίς καμία υποχρέωση, καλύπτοντας τα κενά της πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης της χώρας με μόνη αμοιβή το χαμόγελο και τις ευχαριστίες των εμβολιασμένων συμπολιτών μας. Μόνο τη φετινή περίοδο τα φαρμακεία της χώρας πραγματοποίησαν περί τα 4 εκ εμβολιασμούς με ότι κινδύνους συνεπαγόταν αυτό για την υγεία των ίδιων και των οικογενειών τους.

Ας αφήσει λοιπόν η Κυβέρνηση τα άστοχα πυροτεχνήματα περί διενέργειας self tests κατ οίκον ή στα φαρμακεία. Ας σταματήσει την υπερ-προβολή άστοχων δηλώσεων και την εκστρατεία συκοφάντησης του κλάδου από τα ΜΜΕ και ας προσπαθήσει να οργανώσει αυτό που έπρεπε να κάνει εδώ και πολύ καιρό : την διενέργεια τεστ στον πληθυσμό με ορθό και επιστημονικό τρόπο σχεδιασμένο και όχι για επικοινωνιακούς και μόνο λόγους.

Με ότι μας δείχνουν τα τελευταία στοιχεία, η μέχρι τώρα πολιτική της στην εξέλιξη της πανδημίας, είναι αυτή που μας έχει φέρει σε αυτό το εφιαλτικό αποτέλεσμα.

Πηγή: Αυγή

Διαβάστε ακόμη:

Φαρμακοποιοί Αττικής: Αντιεπιστημονική και επικίνδυνη η διανομή των self tests από τα φαρμακεία

Ο πρόεδρος του ΦΣΑ «πέταξε» έξω από το φαρμακείο του το συνεργείο του ΣΚΑΪ

Έντονη διαμαρτυρία Ιατρών Βιοπαθολογίας για τα self tests

ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ: Όχι απλά δεν έχουν σχέδιο, αλλά τα έχουν κάνει μπάχαλο ακόμη και με τα test

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)