to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:51 | 01.02.2021

Κοινωνία

Σεισμός μεγέθους 5 Ρίχτερ στη Λέσβο - Νέος σεισμός ανοιχτά του νησιού

Ο σεισμός έγινε αισθητός και στη Χίο. Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Δευτέρας στη Λέσβο, ενώ αναθεωρημένη εκτίμηση έδωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.


Συνεχίζονται οι σεισμικές δονήσεις ανοιχτά της Λέσβου, όπου σημειώθηκε νέος σεισμός, μεγέθους 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.  

Η νέα σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 10:35 και το επίκεντρο εντοπίστηκε στον θαλάσσιο χώρο 45 χιλιόμετρα δυτικά- νοτιοδυτικά της Μυτιλήνης, όπως και στους σεισμούς που προηγήθηκαν τις τελευταίες ώρες. Το εστιακό βάθος ήταν 17,3 χιλιόμετρα, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο. 

Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε το πρωι στην Μυτιλήνη, μεγέθους 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Ο σεισμός σημειώθηκε σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών στις 7:46 το πρωί με επίκεντρο 46 χιλιόμετρα, δυτικά, νοτιοδυτικά της Μυτιλήνης, με το εστιακό βάθος να υπολογίζεται στα 14,9 χιλιόμετρα.

Ο σεισμός έγινε αισθητός και στη Χίο.

Νωρίτερα, έγινε άλλη μία σεισμική δόνηση στην ίδια περιοχή, μεγέθους 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Ο σεισμός που προηγήθηκε είχε επίκεντρο 44 χιλιόμετρα δυτικά, νοτιοδυτικά του νησιού, με εστιακό βάθος στα 16 χιλιόμετρα.

Μιλώντας στο MEGA ο καθηγητής γεωλογίας Ευθύμιος Λέκκας ανέφερε πως πρόκειται μάλλον για συνέχεια του μεγάλου σεισμού του 2017, καθώς πρόκειται για το ίδιο ρήγμα.

Υποστήριξε πως κατά πάσα πιθανότητα δεν περιμένουμε μεγαλύτερο σεισμό, ωστόσο θα πρέπει να περιμένουμε μερικά 24ωρα για να το πούμε αυτό με σιγουριά.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία αναφορά για ζημιές ούτε κλήση για απεγκλωβισμό.

Δύο νέες σεισμικές δονήσεις 4,8 και 4,5 της κλίμακας Ρίχτερ ακολούθησαν τον σεισμό των 5 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 07:46 στον θαλάσσιο χώρο ανοιχτά της Λέσβου.

Ειδικότερα, στις 07:47 ώρα Ελλάδος, το σεισμολογικό δίκτυο κατέγραψε ασθενή σεισμική δόνηση με μέγεθος 4.8 στην κλίμακα Ρίχτερ, σε απόσταση 232 χλμ. α/βα της Αθήνας και το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο 46 χλμ. ν/νδ της Μήθυμνας. Στις 08:00 ώρα Ελλάδος, ακολούθησε νέα σεισμική δόνηση με μέγεθος 4.5 , σε απόσταση 231 Χλμ. ΑΒΑ της Αθήνας, με επίκεντρο στον θαλάσσιο χώρο 46 Χλμ. δ/νδ της Μυτιλήνης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)