to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:32 | 28.07.2012

left.gr

Αθλητισμός

ΣΕΓΑΣ: Μάστιγα η ντόπα για την Ελλάδα

Σκληρή ανακοίνωση για την αρνητική δημοσιότητα που προκάλεσαν αθλητές του εξέδωσε ο ΣΕΓΑΣ.



Με ανακοίνωσή του ο ΣΕΓΑΣ τονίζει πως η Ελλάδα "εξακολουθεί να αποτελεί αποθηκευτικό και διαμετακομιστικό κέντρο απαγορευμένων ουσιών, που διακινούνται εκτός από τη Χώρα μας και σε όλη την Ευρώπη και όχι μόνο", επιρρίπτοντας ευθύνες στους "αυτόκλητους εισαγγελείς", όπως χαρακτηρίζει όσους, όποτε συμβαίνουν περιστατικά όπως τα τελευταία κρούσματα ντόπινγκ, σπεύδουν να δηλώσουν υποκριτικά ότι είναι κατά του ντόπινγκ και απαιτούν την τιμωρία άλλων. 

Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι "στην Ελλάδα δεν υπάρχει ακόμα ένα πλήρες εργομετρικό και ερευνητικό κέντρο που να υποστηρίζει επιστημονικά και με απόλυτα θεμιτούς τρόπους και μέσα τους Έλληνες Αθλητές και Πρωταθλητές στην προσπάθειά τους για βελτίωση των επιδόσεων, με αποτέλεσμα να οδηγούνται πιο εύκολα στους εμπόρους και διακινητές απαγορευμένων ουσιών". Όπως, μάλιστα, αναφέρει η Ομοσπονδία στην ανακοίνωσή της, οι έμποροι και διακινητές τέτοιων ουσιών κυκλοφορούν ελεύθεροι στους αθλητικούς χώρους, εν γνώσει των αρμοδίων κρατικών αρχών. Επίσης, ο ΣΕΓΑΣ κάνει λόγο για διακοπή της χρηματοδότησης του ΕΣΚΑΝ και του εργαστηρίου ντόπινγκ του ΟΑΚΑ, με αποτέλεσμα "να έχουν περιοριστεί στο ελάχιστο οι έλεγχοι ακόμη και σε υποχρεωτικές από τον Νόμο αγωνιστικές εκδηλώσεις". Σημειωτέον ότι με εντολή της προηγούμενης ηγεσίας της ΓΓΑ η υποχρέωση καταβολής των σχετικών δαπανών μεταβιβάστηκε στις Αθλητικές Ομοσπονδίες, οι προϋπολογισμοί των οποίων περικόπηκαν επίσης δραματικά. Αυτό είχε ως παρεπόμενο, απαράδεκτο και αντιδεοντολογικό αποτέλεσμα, ο ελέγχων να εξαρτάται από τον ελεγχόμενο σε ότι αφορά την καταβολή των εξόδων, αλλά και της αμοιβής των ελεγκτών!
 
Η Ομοσπονδία ζητά συγνώμη από την φίλαθλη κοινή γνώμη και καλεί τους αρμόδιους φορείς να πάψουν να διατηρούν υποκριτική και ανεύθυνη στάση όσον αφορά στο μείζον ζήτημα των απαγορευμένων ουσιών, αλλά να το αντιμετωπίσουν από κοινού.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)