to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:24 | 09.06.2015

Κοινωνία

ΣΕΑΠ: Καψόνια και τραμπούκικες επιθέσεις εναντίον δοκιμών εφέδρων αξιωματικών

Ανακοίνωση του Δικτύου Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος


ΑΓΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΑ 

ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ  bullying ως ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΔΕΑ!

Πραγματικά, οι συνεχείς καταγγελίες για τις παράνομες και βάρβαρες μεθόδους εκπαίδευσης εις βάρος των φαντάρων προκαλούν ανησυχία. Επίσης δεν επιτρέπουν κανέναν εφησυχασμό στο Υπουργείο Άμυνας και το ΓΕΣ.

Πρέπει επειγόντως η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία να αναλογιστεί τους λόγους των ανησυχητικών αυτών φαινομένων και να αναλάβει το βαρύ φορτίο των ευθυνών που τους αναλογεί. Η επιθετική συμπεριφορά διοικητών και στελεχών, που τα ίδια έχουν υπάρξει θύματα αντίστοιχων παρανομιών στις Παραγωγικές Σχολές οφείλεται αφενός στον νέο ρόλο του Ελληνικού Στρατού στο ΠΛΑΙΣΙΟ του πολέμου κατά της τρομοκρατίας, αλλά και της ανοχής του Πενταγώνου απέναντι στους φασίστες (χαρακτηριστική η ατιμωρησία των φασιστών ΟΥΚάδων για τα όσα παρανόμως έπραξαν στην Στρατιωτική Παρέλαση της 25ης Μαρτίου).

 Έτσι λοιπόν λίγες μέρες μετά τις καταγγελίες για «Μα­θή­μα­τα μί­σους από τους στρατιωτικούς» στο Καστελόριζο όπου οι φαντάροι εκπαιδεύονταν ότι ΑΝ έχετε έναν Τούρ­κο άοπλο πε­σμέ­νο στο έδα­φος και σας πα­ρα­κα­λά­ει να μην τον σκο­τώ­σε­τε γιατί έχει γυ­ναί­κα και παι­διά, τι πρέ­πει να κά­νε­τε...; Να τον σκο­τώ­σε­τε τον π...στη"! Και "αν πιά­σε­τε έναν εν­νιά­χρο­νο Σύριο με­τα­νά­στη, θα πρέ­πει να τον λυ­πη­θεί­τε; Αν­θρω­πι­στι­κά αν το δείτε πρέ­πει... όμως αν σκε­φτεί­τε ότι όταν με­γα­λώ­σει θα γίνει τζιΧΑ­ντι­στής, τότε κα­τα­λα­βαί­νε­τε ότι σί­γου­ρα δεν πρέ­πει". 

Ακολούθησαν οι καταγγελίες από την Σάμο, όπου στο 649 ΤΕ καταγράφαμε ένα νέο κρούσμα χουντικής και ρατσιστικής προπαγάνδας στον Στρατό, με τη διοίκηση της μονάδας αν διαδίδει ότι:   «Δυστυχώς για εσάς  η Δημοκρατία  δεν υπάρχει μέσα στο στρατό. Οι Έλληνες δεν είμαστε για Δημοκρατία. Η Δημοκρατία χάλασε τον Έλληνα. Η θητεία είναι υποχρεωτική και γι’ αυτό θα κάνετε ότι λέω εγώ. Μια Δημοκρατία έκαναν και μετά πήραν τα @@ μου».

Τέλος, πρόσφατα στα ΣΠΕΝ Λήμνου, Λοχαγός γρύλιζε στους φαντάρους ότι «ο στρατιώτης δεν είναι άνθρωπος αλλά ένα κατώτερο ον»!

Συνέχεια επομένως των παραπάνω αποτελεί η καταγγελία των φαντάρων από την ΣΕΑΠ Ηρακλείου. Μάλιστα, πρόκειται για καταγγελίες που επαναλαμβάνονται αποδεικνύοντας ότι η παρανομία και η βαρβαρότητα αποτελούν μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας για να γίνεις ΔΕΑ! Έχοντας συχνά ως πρωταγωνιστές «παλιούς φαντάρους»!

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΟΝΙΟΥ

Σύμφωνα με την καταγγελία γονιού που το παλικάρι του εκπαιδεύτηκε πρόσφατα στην ΣΕΑΠ τα ατομικά και ομαδικά καψόνια είναι άγραφος νόμος. Μάλιστα, όχι μόνο δίνεται η παράνομη διαταγή «πέσε και πάρε κάμψεις», αλλά συχνά απαιτείται «να πάρεις κάμψεις με το ένα χέρι». Επίσης, πρέπει πάντα να κοιτάς τον ουρανό, ακόμη και όταν τρως στα εστιατόρια! 

Αλήθεια, ποιος παραχώρησε στους φαντάρους προηγούμενων σειρών τη δυνατότητα να διατάζουν; 

Στις βαναυσότητες λοιπόν αυτές συχνά πρωταγωνιστούν παλιοί φαντάροι, ενώ η διοίκηση δεν αντιδρά στις καταγγελίες των γονιών. Αυτοί λοιπόν επιτέθηκαν εναντίον συναδέλφου τους, τον οποίο αφού προπηλάκισαν βάναυσα, βάζοντας τον στη μέση και χτυπώντας τον, επιχειρώντας να τον γκρεμίσουν με τρικλοποδιές, στην συνέχεια απέκλεισαν στις τουαλέτες, όπου συνέχισαν να τον πολιορκούν με φωνές, βρισιές και απειλές.

Ο φόβος, η οργή και η αγανάκτηση του γονιού τον ώθησαν να εκφράσει με έντονο τρόπο την ανησυχία του στο διοικητή της ΣΕΑΠ που «το έπαιξε ότι δεν γνώριζε τίποτε». Όταν ο γονιός απαίτησε «να κοπεί» το στρατευμένο παιδί του από την ΣΕΑΠ για να γλυτώσει, ο διοικητής, για να κουκουλώσει το ζήτημα και για να μην πάρει διαστάσεις, πρόσφερε ως αντάλλαγμα άγραφη 10ημερη άδεια!

Είναι ενδεικτικό ότι οι συγκεκριμένοι τραμπούκοι φαντάροι του Λόχου Διοικήσεως επιτέθηκαν λεκτικά αλλά και με βιαιοπραγίες σε συνάδελφο που είχε βγει ελεύθερος υπηρεσίας και όταν αυτός αλλά και ο γονιός του παραπονέθηκαν στον Υπολοχαγό που ήταν Αξιωματικός Υπηρεσίας, η ομάδα των αλητών στρατευμένων σπάσανε τους ουλαμούς και γκρέμισαν τα κρεβάτια όλων. Όλα τα παραπάνω γεγονότα, που συνέβησαν τον Απρίλιο, ήταν γνωστά στα όργανα υπηρεσίας, τα οποία όφειλαν να ενημερώσουν τη διοίκηση της μονάδας και να προβούν στις ενέργειες που προβλέπονται.

Κανείς όμως δεν τιμωρήθηκε, κανείς δεν πήρε πρωτοβουλία να τα αντιμετωπίσει, κανείς δεν καταδίκασε αυτή τη  βαρβαρότητα.

Τα παραπάνω περιστατικά οδήγησαν πολλούς συναδέλφους να ζητήσουν Αναβολή ή να απαιτήσουν να κοπούν από ΔΕΑ για να σωθούν!!!

Αλήθεια, ο ΑΓΕΣ Τελλίδης, που μέχρι τώρα έχει δώσει άλλα δείγματα γραφής, τι θέση παίρνει σε όλα αυτά;

Θα πάρει πρωτοβουλίες για να επιστρέψει ο Νόμος στην ΣΕΑΠ;

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)