to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:29 | 10.01.2023

Πολιτική

Σε υψηλούς τόνους τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταγγέλουν τον Ι. Ντογιάκο

ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 άσκησαν σκληρή κριτική στην γνωμοδότηση Ντογιάκου που επιχειρεί να βάλει ταφόπλακα στην έρευνα σχετικά με τις υποκλοπές από τις προβλεπόμενες από το Σύνταγμα Αρχές.


Το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωση του τονίζει ότι: «Η σημερινή γνωμοδότηση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου εκτός του ότι παρεμποδίζει την έρευνα της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), φέρνει συγχρόνως στην επιφάνεια την αληθινή σκοπιμότητα του πρόσφατου κυβερνητικού νομοθετήματος. Αποκαλύπτεται πως η νομοθετική παρέμβαση δεν έγινε για να έρθει στο φως η αλήθεια, όπως διαφημίστηκε, αλλά αντιθέτως για να συσκοτισθεί το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων και να «νομιμοποιηθούν» εκ των υστέρων οι κυβερνητικές αυθαιρεσίες. Η ΑΔΑΕ είναι ανεξάρτητη συνταγματική αρχή και οφείλει να κάνει απερίσπαστη το έργο της».

Το ΚΚΕ σχολιάζοντας τη γνωμοδότηση Ντογιάκου τονίζει ότι: «όχι μόνο υλοποιεί, αλλά και ενισχύει περαιτέρω τον πρόσφατο αντιδραστικό νόμο της ΝΔ και συνολικά το «σκοτεινό» θεσμικό πλαίσιο των παρακολουθήσεων, κομμάτι του οποίου είναι βέβαια και η ΑΔΑΕ. Άλλωστε το ΚΚΕ έχει πολύ πικρή πείρα για τον ρόλο της στη συγκάλυψη των υποθέσεων υποκλοπών σε βάρος του».

Και συμπληρώνει: «Αποκαλύπτεται πανηγυρικά τόσο ο ρόλος της δήθεν «ανεξάρτητης» δικαιοσύνης, της οποίας η ηγεσία ορίζεται από την εκάστοτε κυβέρνηση, όσο και των δήθεν «ανεξάρτητων» αρχών, που αποτελούν μέρος του προβλήματος, ως το «φύλλο συκής» του θεσμικού βούρκου που έχουν συνδιαμορφώσει όλες οι κυβερνήσεις».

Σε σχόλιο του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25 Μιχάλης Κριθαρίδης σχτικά με την σημερινή παρέμβαση Ντογιάκου στο έργο της ΑΔΑΕ τονίζει:

Η νέα παρέμβαση και οι απειλές του κ. Ντογιάκου, προς ακόμα και την αρμόδια Ανεξάρτητη Αρχή, αν τυχόν υπάρξει οποιαδήποτε παροχή στοιχείων, σχετικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών που βαραίνει την Κυβέρνηση, καταδεικνύει το βάθος της θεσμικής παρακμής της χρεοδουλοπαροικίας η Ελλάς.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)