to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:33 | 16.04.2018

Κοινωνία

Σε ύφεση η πυρκαγιά στη Φρίξα Ηλείας, σε επιφυλακή οι πυροσβεστικές δυνάμεις, σύλληψη 46χρονου

Σε ύφεση είναι η πυρκαγιά στην περιοχή της Φρίξας στην Ηλεία, σύμφωνα με τον συντονιστή των Πυροσβεστικών Διοικήσεων Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων, υποστράτηγο Κώστα Κυριακόπουλο - Όλες οι πυροσβεστικές δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή παραμένουν σε επιφυλακή και επιχειρούν συνεχώς


Σε ύφεση είναι η πυρκαγιά στην περιοχή της Φρίξας στην Ηλεία, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο συντονιστής των Πυροσβεστικών Διοικήσεων Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων, υποστράτηγος Κώστας Κυριακόπουλος.

Σχετικά με την αναζωπύρωση που σημειώθηκε νωρίτερα το απόγευμα σε ένα δύσβατο σημείο κοντά στην Φρίξα, ο Κώστας Κυριακόπουλος είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι «καταφέραμε να την αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά και με τη βοήθεια ενός πυροσβεστικού ελικοπτέρου».

Πάντως, όπως πρόσθεσε ο Κώστας Κυριακόπουλος, όλες οι πυροσβεστικές δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή παραμένουν σε επιφυλακή και επιχειρούν συνεχώς.

Μάλιστα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «όπου υπάρχει "καντηλάκι" πάμε αμέσως και το σβήνουμε, ενώ μας βοηθά και το γεγονός ότι επικρατεί άπνοια».

Σύλληψη 46χρονου ως υπαίτιου από αμέλεια

Συνελήφθη από ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου στο πλαίσιο του αυτοφώρου άνδρας 46 ετών, ως υπαίτιος πρόκλησης πυρκαγιάς από αμέλεια σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Φρίξα του δήμου Ανδρίτσαινας - Κρεστένων, στο νομό Ηλείας.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε το απόγευμα της Κυριακής.

Ο 46χρονος αλλοδαπός θα οδηγηθεί το πρωί της Τρίτης ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας.

19:40: Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες

Ισχυρές επίγειες δυνάμεις εξακολουθούν να επιχειρούν στην περιοχή Φρίξα της Ηλείας, προσπαθώντας να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά και να αντιμετωπίσουν τις αναζωπυρώσεις.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Ανδριτσαίνας-Κρετστένων, Διονύσης Μπαλιούκος, «είχαμε μια αναζωπύρωση σε ένα δύσβατο σημείο, κοντά στην Φρύξα και οι πυροσβέστες επιχειρούν συνεχώς, ώστε να μην πάρει έκταση».

Πάντως, στην περιοχή βρίσκονται 76 πυροσβέστες με 36 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα με 14 άτομα, ενώ από αέρος πραγματοποιεί ρίψεις νερού ένα ελικόπτερο.

Όσον αφορά τις ζημιές σε αγροτικές καλλιέργειες, ο αντιπερειφερειάρχης  αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος είπε ότι έχουν καεί αρκετά ελαιόδεντρα.

Σχετικά με τα αίτια της φωτιάς, ο αντιπερειφερειάρχης είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι «αυτά θα τα βρει η έρευνα της Πυροσβεστικής», για να σημειώσει: «είχα ζητήσει δημοσίως το περασμένο Σάββατο από τους συμπολίτες μας να μην προχωρήσουν στο κάψιμο κλαδιών, λόγω των μετεωρολογικών προβλέψεων για ισχυρούς ανέμους». Άλλωστε, όπως τόνισε, «χθες στην Ηλεία εκδηλώθηκαν περίπου έξι πυρκαγιές».

 Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας - Κρεστένων Διονύσης Μπαλιούκος είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι «σήμερα η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη, ενώ το έργο της κατάσβεσης βοήθησε και μία μικρή βροχόπτωση που σημειώθηκε σήμερα το πρωί».

Σχετικά με την αποτίμηση του μεγέθους των ζημιών, ο δήμαρχος ανέφερε ότι «έχουν καεί δασικές εκτάσεις, ενώ φαίνεται ότι υπάρχουν ζημιές σε καλλιέργειες και κυρίως σε ελαιόδεντρα».

Επίσης, οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να περιορίσουν τις φλόγες στην περιοχή της Σπιάντζας, κοντά στον Πύργο. Φωτιά, έχει εκδηλωθεί και στην περιοχή Ποταμιά Αρκαδίας, κοντά στη Μεγαλόπολη.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)