to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:27 | 08.07.2022

Κοινωνία

Υπό έλεγχο οι φωτιές σε Αγ. Θεοδώρους, Ηλεία και Κορινθία - Ξέσπασαν πυρκαγιές από κεραυνό στην Εύβοια

Υπό έλεγχο τέθηκαν τα μέτωπα φωτιάς που ξέσπασαν το απόγευμα της Παρασκευής, 8 Ιουλίου σε τρεις περιοχές της χώρας, αλλά και σε τέσσερις εστίες που ξέσπασαν από κεραυνούς στην Εύβοια.


Υπό έλεγχο τέθηκαν οι πυρκαγιές στην θέση Πουρναρότοπος στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας και σε δασική έκταση στην περιοχή Ασπρόκαμπος στην Περαχώρα Λουτρακίου.

Να σημειωθεί ότι η φωτιά στους Αγίους Θεοδώρους, εκδηλώθηκε στην περιοχή Πουρναρότοπος σε δασική έκταση με πεύκα πάνω από την εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου και σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή.

Στην περιοχή έσπευσαν επίγεια και εναέρια μέσα της πυροσβεστικής. Συγκεκριμένα, στην μάχη της κατάσβεσης συμμετείχαν 16 πυροσβέστες, 5 οχήματα, 1 πεζοπόρο τμήμα, 1 ελικόπτερο και 2 αεροσκάφη.

Λίγη ώρα νωρίτερα, φωτιά ξέσπασε και στην περιοχή Σμέρνα, στη Ζαχάρω Ηλείας. Οι πυροσβέστες έδωσαν δύσκολη μάχη με τις φλόγες. Η φωτιά ξεσπάσε σε αναγεννημένο δάσος που είχε καεί το 2007 σε δύσβατη περιοχή.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά έκαιγε σε χαράδρα σε εξαιρετικά δύσβατο σημείο, ωστόσο δεν απειλήθηκαν οικισμοί.

Στο σημείο επιχείρησαν 32 πυροσβέστες με 10 οχήματα, 2 πεζοπόρα τμήματα, 1 ελικόπτερο και 2 αεροσκάφη.

Από κεραυνούς η φωτιά στην Εύβοια

Στο μεταξύ, τέσσερις φωτιές προκλήθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής από κεραυνό στην κεντρική και βορεια Εύβοια.

Οι φωτιές ξέσπασαν μία στη Λιχάδα και δύο στο Μακρυμάλλη όπου άμεσα κατασβέστηκαν από την πυροσβεστική.

Ωστόσο σε εξέλιξη βρίσκονται οι άλλες δυο πυρκαγιές στον Πουρνώντα και στο Μαντούδι, αλλά δεν υπάρχει ανησυχία.

Ανησυχία στην Πυροσβεστική για τους κεραυνούς

Έκτακτη διαδικτυακή σύσκεψη της ηγεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος με όλους τους διοικητές Περιφερειών της χώρας, ολοκληρώθηκε νωρίς το βράδυ της Παρασκευής, με αφορμή τα έντονα καιρικά φαινόμενα, που έχουν ξεκινήσει από την Βόρεια Ελλάδα και αναμένεται να επεκταθούν στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα.

Το φαινόμενο που απασχολεί ιδιαίτερα το Π.Σ. είναι η πολύ έντονη κεραυνική δραστηριότητα και οι χιλιάδες ηλεκτρικές εκκενώσεις, που έχουν ήδη προκαλέσει προβλήματα, κυρίως με πυρκαγιές.

Ειδικότερα, σε κεραυνούς αποδίδεται η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας, ενώ μια δεύτερη πυρκαγιά εκδηλώθηκε πριν από λιγη ώρα, επίσης σε δασική έκταση στην περιοχή Ασπρόκαμπος Περαχώρας Λουτρακίου. Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, την ώρα που ξέσπασαν οι πυρκαγιές και στις δύο περιοχές έπεσε «βροχή» από κεραυνούς, στους οποίους αποδίδεται η εκδήλωση τους.

Το ίδιο συνέβη και στην Σμέρνα Ζαχάρως Ηλείας, όπου η πυρκαγιά είναι σε ύφεση, καθώς εκδηλώθηκε εν μέσω έντονης δραστηριότητας με κεραυνούς.

Στην διαδικτυακή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό την ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος συζητήθηκαν τα ιδιαίτερα προβλήματα της κάθε περιοχής και δόθηκαν οδηγίες για την αντιμετώπιση τυχόν πυρκαγιών από κεραυνούς, αλλά και πλημμυρικών φαινομένων.

Όπως ανέφεραν αξιωματικοί του Π.Σ. στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, το κύμα της κακοκαιρίας, σύμφωνα με τις προβλέψεις, αναμένεται να κινηθεί από την Βόρεια Ελλάδα προς νότια και δυτικά, με κατεύθυνση το Ιόνιο, καθώς και προς την υπόλοιπη ηπειρωτική Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης και της Βόρειας Εύβοιας και να κορυφωθεί μέσα στο επόμενο 24ωρο, με χιλιάδες κεραυνούς και βροχοπτώσεις.

tags: φωτιά

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)