to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:05 | 13.07.2014

πηγή: in.gr

Κοινωνία

Σε ύφεση η πυρκαγιά στην Κερατέα, υπό έλεγχο στο Γιαννισκάρι Αχαΐας

Υπόνοιες για εμπρησμό


Σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά στην Κερατέα, μετά την ολονύχτια μάχη με τις φλόγες που έδωσαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στην περιοχή.

Το Σάββατο, τουλάχιστον δύο κτίσματα στη θέση Λουτρό παραδόθηκαν στις φλόγες. Αρχικά, ο δήμαρχος Λαυρεωτικής Κ.Λεβαντής είχε δηλώσει ότι επρόκειτο για δύο σπίτια, στη συνέχεια, όμως, ανέφερε ότι τελικά πρόκειται για έναν στάβλο και μία αποθήκη.

Νωρίς το πρωί της Κυριακής πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των φορέων της περιοχής για την αποτίμηση της κατάστασης.


Βελτίωση παρουσιάζει η κατάσταση την Κυριακή, με την πυρκαγιά να υποχωρεί.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, αυτή την ώρα δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, αλλά πολλές διάσπαρτες εστίες, οι οποίες αντιμετωπίζονται από τις ισχυρές επίγειες δυνάμεις, που ενισχύθηκαν τη νύχτα.


Το πρωί, τρία ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη, πραγματοποίησαν ρίψεις νερού και στη συνέχεια -αφού ολοκλήρωσαν το έργο της κατάσβεσης όπου υπήρχαν διάσπαρτα μέτωπα- δόθηκε εντολή να αποχωρήσουν. Λόγω ασθενών ανέμων, πάνω από το σημείο περιπολεί ένα ελικόπτερο, το οποίο πραγματοποιεί ρίψεις νερού όπου κρίνεται απαραίτητο.

Η φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου και ο δήμαρχος Κερατέας εξέφρασε υπόνοιες ότι πρόκειται για εμπρησμό, αφού εκδηλώθηκαν με μικρή χρονική διαφορά τρεις πυρκαγιές σε ισάριθμα σημεία, στη θέση Λάκιζα, στη θέση Σάκκα και στη χαράδρα Οβριοκάστρου.

Κλιμάκιο της διεύθυνσης αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού βρίσκεται στο σημείο και συλλέγει πληροφορίες από αυτόπτες μάρτυρες και κατοίκους, ενώ μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς θα πραγματοποιήσει αυτοψία στο σημείο.

Στη διάρκεια της νύχτας, επιχειρούσαν στο σημείο 120 πυροσβέστες με 46 οχήματα, 56 άτομα πεζοπόρο τμήμα, έξι οχήματα ΟΤΑ και 50 στρατιώτες. 

Εν τω μεταξύ, υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στην περιοχή Λέπουρα Αλιβερίου Ευβοίας.

Από τις 06:00 τα ξημερώματα του Σαββάτου έως τις 06:00 τα ξημερώματα της Κυριακής, είχαν εκδηλωθεί σε όλη τη χώρα 71 δασικές πυρκαγιές.

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η φωτιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα το απόγευμα της Κυριακής στην περιοχή Γιαννισκάρι της δυτικής Αχαΐας. Η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση, χωρίς όμως να απειλεί κατοικημένες περιοχές. 

Αμέσως μετά την εκδήλωση της φωτιάς, έσπευσαν στην περιοχή ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, καθώς και τέσσερα εναέρια μέσα, αφού λόγω των δυνατών ανέμων, υπήρχε κίνδυνος να απειληθούν κατοικημένες περιοχές.

Τελικά, ύστερα από λίγη ώρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να θέσουν τη φωτιά υπό μερικό έλεγχο. 

Στην περιοχή επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 12 οχήματα, καθώς και ένα πεζοπόρο τμήμα με 15 άτομα, ενώ το έργο των πυροσβεστών συνδράμουν βυτιοφόρα και μηχανήματα του δήμου δυτικής Αχαΐας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)