to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:50 | 19.10.2016

Κοινωνία

Σε ύφεση η πυρκαγιά στην Άνδρο: «Κρανίου τόπος» η μέχρι πρότινος καταπράσινη πλευρά του νησιού

Σε ύφεση είναι πλέον η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, χθες το μεσημέρι, σε δασική έκταση στην περιοχή Ανω Αγιος Πέτρος Ανδρου. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, που ενισχύθηκαν το βράδυ, από την Αθήνα, έδιναν όλη τη νύχτα μάχη με τις φλόγες, ενώ βοήθησε την προσπάθειά τους το γεγονός ότι κόπασαν οι ισχυροί άνεμοι. Εικόνες καταστροφής στο μέχρι πρότινος καταπράσινη πλευρά του νησιού


Αυτή την ώρα επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς 32 πυροσβέστες με 15 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 30 ατόμων, 24 εθελοντές και 3 οχήματα ΟΤΑ.

Η φωτιά κατέστρεψε εκατοντάδες στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης στην Ανδρο. Η Πυροσβεστική ανακοίνωσε ότι η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο, καθώς αντιμετωπίστηκαν όσες αναζωπυρώσεις υπήρξαν τις τελευταίες ώρες.

Ωστόσο, οι υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών, κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες δεν αρκούσαν ώστε να αποτρέψουν την τεράστια καταστροφή που επιτελέστηκε, κυρίως σε επίπεδο περιβάλλοντος.

Οι εικόνες που αντίκρισαν μετά τον έλεγχο της φωτιάς οι ντόπιοι κάτοικοι και οι πυροσβέστες θύμιζε κρανίου τόπο. Ο Δήμαρχος Άνδρου Θεοδόσης Σουσούδης σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει…

 

Η φωτιά στον Άγιο Πέτρο

Μια ακόμα εγκληματική πράξη κατέστρεψε μια πανέμορφη περιοχή στο νησί μας. Η θυελλώδης ένταση του ανέμου δεν άφησε περιθώρια και έτσι η φωτιά εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα σε όλη τη πλαγιά. Κινδύνεψαν σπίτια κάηκαν εκτάσεις με ανυπολόγιστη ζημιά, τόσο υλική όσο και περιβαλλοντική.

Ήταν όλοι εκει για να βοηθήσουν από την πρώτη στιγμή. Η πυροσβεστική υπηρεσία της Άνδρου, οι εθελοντές δασοπυροσβέστες, η πολιτική προστασία του Δήμου, δημοτικοί και τοπικοί φορείς, κάτοικοι και επισκέπτες. Η ΔΕΗ με τα συνεργεία της και τους εναερίτες.

Να σημειωθεί ότι ήταν τέτοιες οι καιρικές συνθήκες που τα πυροσβεστικά αεροπλάνα δεν μπορούσαν να δράσουν και απεχώρησαν.

Να επισημάνουμε ότι ήρθαν με ελικόπτερο δυνάμεις των ΕΜΑΚ και ο υπαρχηγός του Πυροσβεστικού σώματος. Ήρθαν.από την γειτονική Τήνο 2 πυροσβεστικά οχήματα με τα πληρώματά τους και από την Αθήνα ήρθαν το βράδυ 12 πυροσβεστικά οχήματα.

Ευχαριστούμε όλους όσοι βοήθησαν για τον έλεγχο της καταστροφικής φωτιάς.

Φαινόμενα όπως το σημερινό πληγώνουν ανεπανόρθωτα τον τόπο μας, καταστρέφοντας το πανέμορφο φυσικό μας τοπίο.

Είναι περιττό να πούμε πόσο εγκληματική είναι μια τέτοια πράξη που προέρχεται είτε από δόλο είτε από αμέλεια.

Δείτε φωτογραφίες που δημοσίευσε ο Δήμαρχος Άνδρου και το androsfilm.gr από την καμμένη γη στη μέχρι πρότινος καταπράσινη πλευρά της Ανδρου.

 
 
 
andros-fotia-1
 
andros-fotia-3
 

andros-fotia-6

andros-fotia-2

 
andros-fotia-1andros-fotia-1 andros-fotia-2 andros-fotia-3 andros-fotia-3andros-fotia-4 andros-fotia-5

andros-fotia-2

andros-fotia-6

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)