to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

7:18 | 07.05.2019

πηγή: dialogos.com.cy

Διεθνή

Κύπρος: Ψάχνουν για τρίτη βαλίτσα - Σαρώνουν τη λίμνη για τα θύματα του μανιακού δολοφόνου

Συνεχίζονται σήμερα το πρωί στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό, οι έρευνες με το υπερσύγχρονο ηχοεντοπιστικό σύστημα σόναρ και τη ρομποτική κάμερα για ανεύρεση και της τρίτης βαλίτσας


Συνεχίζονται σήμερα το πρωί στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό, οι έρευνες με το υπερσύγχρονο ηχοεντοπιστικό σύστημα σόναρ και τη ρομποτική κάμερα για ανεύρεση και της τρίτης βαλίτσας, στην οποία ο καθ΄ ομολογία κατά συρροή δολοφόνος φέρεται να τοποθέτησε ένα από τα θύματά του και να πέταξε στη λίμνη.

Θα ελεγχθούν και τα τρία σημεία που σηματοδοτήθηκαν, και στα οποία θα επιχειρήσει να καταδυθεί ο δύτης. Η τρίτη βαλίτσα μπορεί να είναι κρυμμένη μέσα στη λάσπη. Αν οι αρμόδιες υπηρεσίες δουν ότι δεν την βρίσκουν τότε θα αποσταλούν τα αποτελέσματα του σόναρ στην Αγγλία για επεξεργασία των δεδομένων.

Επίσης, σε περίπτωση που δεν υπάρχουν αλλά σημεία να σηματοδοτηθούν στην Κόκκινη Λίμνη, τότε η ρομποτική κάμερα και το σόναρ θα μεταφερθούν στην λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο, μέχρι να “καθίσει” η λάσπη στην Κόκκινη Λίμνη.
Κατά τη χθεσινή μέρα, λόγω του ότι η ορατότητα ήταν μηδενική και τα νερά της λίμνης ήταν θολά, η ρομποτική κάμερα δεν μπορούσε να δώσει σαφή εικόνα για το τί αφορούσε η διόγκωση που έδειχνε το Sonar, με αποτέλεσμα να αποφασιστεί να καταδυθεί στη λίμνη δύτης με σκάφανδρο για να εντοπίσει τί ακριβώς βρισκόταν στο συγκεκριμένο σημείο. Η κατάδυση διήρκησε γύρω στα 40’, αλλά όπως φάνηκε στο συγκεκριμένο σημείο υπήρχε βράχος.

Χωρίς αποτέλεσμα οι έρευνες για την εξάχρονη

Εξαιρετικά δύσκολο είναι το εγχείρημα του εντοπισμού του πτώματος της 6χρονης Σιέρρα στη λίμνη «Μεμί» στο μεταλλείο Ξυλιάτου, ακόμα και με τα υπερσύχρονα μέσα που έχουν από το περασμένο Σάββατο στην κατοχή τους οι Αρχές. Υπολογίζεται μάλιστα ότι τα νερά στη λίμνη του Ξυλιάτου είναι πάνω από 70 μέτρα βάθος, ενώ μεγάλη είναι και η έκταση της με αποτέλεσμα ακόμα και για το υπερσύγχρονο ηχοεντοπιστικό σύστημα σόναρ να είναι δύσκολο να εντοπίσει οτιδήποτε, λόγω και του γεγονότος ότι μπορεί να καλύπτει μικρές εκτάσεις κάθε φορά, ενώ στον βυθό υπάρχουν φυσικά εμπόδια από κορμούς, βλάστηση αλλά και επικίνδυνη λάσπη που καθιστούν το έργο των ερευνών δύσκολο.

Οι μέχρι σήμερα ενέργειες έχουν αποβεί άκαρπες, και ήδη οι αρμόδιοι κάνουν νέες σκέψεις προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο το άψυχο σώμα της 6χρονης βρίσκεται στον μεγάλο κρατήρα του μεταλλείου με τοξικό νερό που έχει γεμίσει με όμβρια ύδατα. Σημειώνεται ότι ο καθ’ ομολογίαν κατά συρροή δολοφόνος Νίκος Μεταξάς, στην κατάθεσή του υπέδειξε ότι η σορός της 6χρονης βρίσκεται στη λίμνη «Μεμί» ενώ υπενθυμίζεται ότι η σορός της μητέρας της εντοπίστηκε στο φρεάτιο στο παλιό μεταλλείο του Μιτσερού.

tags: κύπρος

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)