to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:41 | 31.12.2018

Κοινωνία

Σε θετικό κλίμα η συνάντηση με τον υπουργό αναφέρει Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών

Σε καλό κλίμα η συνάντηση της ΟΙΕΛΕ με τον υπουργό Παιδείας για το σύστημα διορισμών στην εκπαίδευση, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία


Όπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου:

Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα διεξήχθη σήμερα έκτακτη συνάντηση, μετά από αίτημα της Ομοσπονδίας, αντιπροσωπείας του ΔΣ της ΟΙΕΛΕ με τον Υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου. Η συνάντηση είχε ως αποκλειστικό θέμα συζήτησης το νέο σύστημα διορισμών στην εκπαίδευση.

Αρχικά οι εκπρόσωποι της ΟΙΕΛΕ ανέπτυξαν τις θέσεις τους για την επιλογή των εκπαιδευτικών στα ιδιωτικά σχολεία, με τους ίδιους όρους επιλογής που ισχύουν και για τη δημόσια εκπαίδευση. μέσω δηλαδή της διαδικασίας ΑΣΕΠ. Η θέση αυτή αποτελεί διαχρονικό αίτημα της Ομοσπονδίας που έχει επικυρωθεί πολλάκις από τα Συνέδριά της, ενώ είχε γίνει το 2010 αποδεκτή και από τους εκπροσώπους των σχολαρχών, οι οποίοι είχαν συμφωνήσει σε επιλογή εκπαιδευτικών για τα ιδιωτικά σχολεία σε ποσοστό 75% από τον Πίνακα επιτυχόντων του ΑΣΕΠ. Ο Υπουργός Παιδείας επιφυλάχθηκε να μελετήσει τις παραμέτρους του ζητήματος και να απαντήσει στο επόμενο διάστημα.

Στη συνέχεια, αναπτύχθηκαν οι βασικές θέσεις της ΟΙΕΛΕ σχετικά με το νέο σύστημα διορισμών στη δημόσια εκπαίδευση. Αφού διευκρινίστηκαν ορισμένα ζητήματα που έθετε το σχέδιο νόμου, κατατέθηκε το επιχείρημα της αναγκαιότητας για υψηλότερη μοριοδότηση της εκπαιδευτικής εμπειρίας, ενώ ταυτόχρονα σημειώθηκε ότι είναι σημαντική, κυρίως για τους νέους εκπαιδευτικούς, η αναγνώριση ακαδημαϊκών προσόντων. Ωστόσο, εκφράστηκε η επιφύλαξή μας για την πιστοποίηση συγκεκριμένων προσόντων (πληροφορικής, ξένων γλωσσών) που συχνά γίνεται με αδιαφανείς διαδικασίες.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)