to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:18 | 10.05.2012

left.gr

Πολιτική

Σε τεντωμένο σχοινί η ΔΗΜΑΡ - Κωφεύει το ΚΚΕ

Συντηρητική μετατόπιση θα αποτελούσε η εύρεση ενός αριστερού «καρατζαφέρη», που θα συνεργαζόταν για τη συγκρότηση μνημονιακής κυβέρνησης ενάντια στην ετυμηγορία του λαού.


Προεκλογικά η ΔΗΜΑΡ απέρριπτε μετά βδελυγμίας κάθε δυνατότητα για κυβέρνηση της αριστεράς σε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ και φτάνει σήμερα να κατηγορεί τη ριζοσπαστική αριστερά για αναθέρμανση του δικομματισμού και συντηρητική μετατόπιση. Πρόκειται για αντιστροφή της πραγματικότητας. Αυτοί που δεν τολμούν να κάνουν μία ξεκάθαρη αριστερή στροφή, εγκαλούν αυτούς που πρώτοι μίλησαν για κυβέρνηση της αριστεράς και που αταλάντευτα και προεκλογικά και μετεκλογικά εμμένουν να υπερασπίζονται το δίκιο του ελληνικού λαού.


Συντηρητική μετατόπιση θα αποτελούσε η εύρεση ενός αριστερού «καρατζαφέρη», που θα συνεργαζόταν για τη συγκρότηση μνημονιακής κυβέρνησης ενάντια στην ετυμηγορία του λαού. Η αλήθεια είναι όμως ότι τέτοια μετατόπιση δε θα μπορούσε να κάνει ούτε η ΔΗΜΑΡ με το Φώτη Κουβέλη. Ποιος θα μπορούσε να διανοηθεί ότι έστω και η πολιτικά ασαφής ΔΗΜΑΡ θα δεχόταν να παίξει σήμερα έναν τέτοιο ρόλο;


Κωφεύει το ΚΚΕ


Η ηγεσία του ΚΚΕ δείχνει να μην καταλαβαίνει τη δυναμική του εκλογικού αποτελέσματος. Αναλαμβάνοντας μία βαριά και ιστορική ευθύνη, επιλέγει να κωφεύει την ώρα που διαμορφώνονται οι δυνατότητες για το λαϊκό κίνημα, οι δυνατότητες ανατροπής αυτής της λαίλαπας ενάντια στον ελληνικό λαό.


Η ηγεσία του ΚΚΕ υποτιμά το σαφές μήνυμα καταδίκης του μνημονίου, που έστειλε ο λαός, ζητώντας του «να διορθώσει την ψήφο του», όπως είπε σήμερα χαρακτηριστικά η Αλέκα Παπαρήγα.  


left.gr

tags: ΔΗΜΑΡ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)