to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:41 | 10.08.2019

Διεθνή

Σε συναγερμό η Κίνα, 13 νεκροί και 16 αγνοούμενοι από το πέρασμα του τυφώνα Λέκιμα

Δεκατρείς άνθρωποι έχασαν σήμερα τη ζωή τους και 16 αγνοούνται στην ανατολική Κίνα από κατολίσθηση που προκλήθηκε από το πέρασμα του τυφώνα Λέκιμα, ο οποίος προκάλεσε επίσης εκατοντάδες ακυρώσεις πτήσεων και την απομάκρυνση από τις εστίες τους περισσότερων από ένα εκατομμύριο ανθρώπων μετά τον συναγερμό που σήμαναν οι αρχές για το πέρασμά του.


  Σύμφωνα με το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο CCTV, η τραγωδία σημειώθηκε στην περιοχή της πόλης Ουεντσού, στην ανατολική Κίνα.

Ο τυφώνας Λέκιμα έφτασε νωρίς σήμερα το πρωί στην ανατολική επαρχία Ζετζιάνγκ συνοδευόμενος από ανέμους που έπνεαν με μέγιστη ταχύτητα 187 χιλιομέτρων την ώρα, αν και είχε εξασθενήσει σε σχέση με αυτό που αναμενόταν νωρίτερα, μετέδωσε το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Η μετεωρολογική υπηρεσία της Κίνας σήμανε σήμερα πορτοκαλί συναγερμό, τον δεύτερο υψηλότερο, μετά τον κόκκινο συναγερμό που είχε σημάνει χθες Παρασκευή, όταν ο τυφώνας είχε προκαλέσει την ακύρωση πτήσεων στην Ταϊβάν και το κλείσιμο αγορών και επιχειρήσεων στη νήσο.

Η κατολίσθηση που προκάλεσε τον θάνατο των 13 ανθρώπων, σημειώθηκε σε απόσταση περίπου 130 χιλιομέτρων βόρεια της παραλιακής πόλης Ουεντσού, από την κατάρρευση φυσικού φράγματος, σύμφωνα με το CCTV.

Ο τυφώνας κινείται τώρα προς το βορρά με ανέμους που πνέουν με 15 χιλιόμετρα την ώρα και σταδιακά εξασθενεί, μετέδωσε παράλληλα το Xinhua, επικαλούμενο την μετεωρολογική υπηρεσία.

Περίπου 625 πτήσεις στα αεροδρόμια του Πεκίνου, της Σανγκάης, του Γκουανγκτσού, της Σεντζέν και του Τσενγκντού προβλεπόταν να ακυρωθούν, σύμφωνα με το CCTV, το οποίο επικαλέστηκε την Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας της Κίνας.

Μερικές δεκάδες σιδηροδρομικές συνδέσεις μεταξύ της Ζεντζιάνγκ και περιοχών στη βόρεια και την κεντρική Κίνα ματαιώθηκαν επίσης.

Περισσότεροι από 250.000 κάτοικοι της Σανγκάης και 800.000 στην επαρχία Ζεντζιάνγκ αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους λόγω του τυφώνα, ενώ 2,72 εκατομμύρια νοικοκυριά στην επαρχία αυτή αντιμετώπιζαν διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος μετά την πτώση γραμμών ηλεκτροδότησης λόγω των ισχυρών ανέμων και της βροχής, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Περίπου 200 σπίτια σε έξι πόλεις της Ζετζιάνγκ κατέρρευσαν και 663.000 στρέμματα γεωργικών εκτάσεων καταστράφηκαν, σύμφωνα με το CCTV.

Λόγω του τυφώνα έκλεισε και η Ντίσνεϊλαντ της Σανγκάης.

Επίσης έκλεισαν οι παραλιακές επιχειρήσεις στην Ζετζιάνγκ, ενώ το υπουργείο Διαχείρισης Εκτάκτων Καταστάσεων προειδοποίησε για τον κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιών και διαρροής τοξικών αερίων σε χημικά πάρκα και διυλιστήρια πετρελαίου.

Πηγή: ΑΠΕ_ΜΠΕ

tags: Κίνα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)