to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:53 | 17.03.2020

Κοινωνία

Σε συμβολική πικετοφορία «μετατρέπει» τη διαδήλωση της 21ης Μαρτίου η ΚΕΕΡΦΑ

Όπως ανακοίνωσε, το Σάββατο 21 Μάρτη αντί για μεγάλο συλλαλητήριο στην Ομόνοια, θα πραγματοποιηθεί συμβολική πικετοφορία στο Σύνταγμα (2:30 μ.μ.)


Λόγω των συνθηκών,  ΚΕΕΡΦΑ, ανακοίνωσε ότι προχωράει «σε προσαρμογή των μορφών αγώνα με την αποκέντρωση των κινητοποιήσεων στις 21 Μάρτη σε συντονισμό με το διεθνές κίνημα». Έτσι «αντί για ένα μεγάλο συλλαλητήριο σε κάθε πόλη προωθούμε εναλλακτικές δράσεις στις γειτονιές στα σημεία όπου ο κόσμος βρίσκεται στο δρόμο, στις λαϊκές αγορές και τα σούπερ μάρκετ. Το Σάββατο 21 Μάρτη 2.30μμ στο Σύνταγμα, αντί για μεγάλο συλλαλητήριο στην Ομόνοια στις 3μμ, θα πραγματοποιηθεί συμβολική πικετοφορία».

Την ίδια μέρα, τονίζει η ΚΕΕΡΦΑ, «με απόφαση των κινήσεων που κάλεσαν από όλο τον Πλανήτη τις κινητοποιήσεις την 21η Μάρτη θα πραγματοποιηθεί διεθνής διαδικτυακός συντονισμός με κοινές δηλώσεις από όλες τις πόλεις που πρωτοστάτησαν και πρόσφατα στην αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, την καταδίκη του κλεισίματος των συνόρων και απαιτούν τώρα άμεση εκκένωση των καμπ και να πάνε οι πρόσφυγες σε σπίτια». 

Αναλυτικά η ανακοίνωσή της:

1. Η διεθνής κινητοποίηση στις 21 Μάρτη κατά του ρατσισμού και του φασισμού είναι μια συντονισμένη πρωτοβουλία των κινημάτων με στόχο την απόκρουση της βάρβαρης ρατσιστικής εκστρατείας των κυβερνήσεων, των πολιτικών της ΕΕ-φρούριο, των κλειστών συνόρων, των στρατοπέδων συγκέντρωσης, των χιλιάδων πνιγμών στην Μεσόγειο. Είναι η απάντηση μας στην ανερχόμενη φασιστική απειλή. Είναι η απάντηση μας στην ρατσιστική εκστρατεία της κυβέρνησης Μητσοτάκη, στην κήρυξη πολέμου στους πρόσφυγες στα σύνορα και στα νησιά αντί για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορονοϊού στην ζωή εκατομμυρίων. Χιλιάδες πρόσφυγες είναι μαντρωμένοι σε υγειονομικές παγίδες θανάτου, σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και η κυβέρνηση αρνείται να τους δώσει χαρτιά και σπίτια ώστε να αποφύγουμε την καταστροφή.

2. Στην Ελλάδα η κυβέρνηση Μητσοτάκη αδυνατεί παντελώς να ελέγξει την εξάπλωση του κορονοϊού στον πληθυσμό, θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Η κυβέρνηση είναι υπεύθυνη για την εξάπλωση του κορονοϊού έχοντας πρωτοστατήσει στις περικοπές και τις απολύσεις στην δημόσια υγεία, ακρωτηριάζοντας έτσι την δυνατότητα να υπάρχει πρόληψη, να υπάρχουν Μονάδες Εντατικής Θεραπείας για κάθε ασθενή τώρα που χρειάζεται περίθαλψη. Η κυβέρνηση πρωτοστάτησε στο πάγωμα των προσλήψεων ενώ υπουργοί της σαν τον Αδωνη Γεωργιάδη έκλεισαν σε προηγούμενη θητεία τους νοσοκομεία ολόκληρα όπως την Πολυκλινική και το Γενικό Πατησίων για να θησαυρίζουν φίλοι τους ιδιώτες επιχειρηματίες.

3. Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες εργαζόμενοι σε κρίσιμους τομείς, όπως στα νοσοκομεία, τους Δήμους, τους κοινωφελείς οργανισμούς, οι οποίοι πρωτοστατούν στην πάλη ενάντια στο ρατσισμό,τον φασισμό και δίνουν την ψυχή τους στην αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της υπεράσπισης της υγείας όλων από το κορονοϊό. Η κυβέρνηση δεν τους παρέχει ούτε τα μέσα για να προστατευθούν οι ίδιοι από το κορονοϊό όπως τραγικά αποδείχτηκε με το θάνατο εργαζόμενου σε νοσοκομείο της Καστοριάς ενώ σπαταλά εκατομμύρια για να εξοπλίζει την Αστυνομία ώστε να κυνηγά πρόσφυγες στον Εβρο.

Είναι πρόκληση ότι η κυβέρνηση, όχι μόνο δεν προχωράει στις χιλιάδες προσλήψεις που απαιτούνται για την άμεση στελέχωση των νοσοκομείων αλλά αντίθετα εντείνει τις καταδιώξεις προσφύγων στον Εβρο και τα νησιά, σπαταλώντας πολύτιμους πόρους για την διάσωση ανθρώπων από τον κίνδυνο του κορονοϊού. Την ίδια ώρα οι φασίστες αποθρασύνονται και προχωράνε σε επιθέσεις στα νησιά και αλλού. Χαιρετίζουμε την αντιμετώπιση ευθύνης της Ένωσης Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου, η οποία βρέθηκε στην μαζική αντιφασιστική κινητοποίηση στην Μυτιλήνη στέλνοντας μήνυμα φτάνει πια με τους φασίστες, φτάνει πια με την κάλυψη που τους δίνουν οι υπουργοί και τα στελέχη της ΝΔ σε περιφέρειες και Δήμους. Συνεχίζουμε την καμπάνια μέχρι να πάνε φυλακή ο δολοφόνοι νεοναζί της Χρυσής Αυγής και όχι να πέσουν στα μαλακά όπως πρότεινε η απαλλακτική εισαγγελική πρόταση.

4. Δεν κάνουμε πλάτη στη κυβέρνηση Μητσοτάκη, στους Γεωργιάδηδες και τους Μηταράκηδες που απαιτούν ξανά το άνοιγμα φυλακών στα νησιά και συνεχίζουν την εμετική εκστρατεία ρατσισμού και φόβου. Θα βρεθούμε στο πλευρό του εργατικού κινήματος και της νεολαίας, όλων των προσφύγων και των μεταναστών για να παλέψουμε μαζί ενάντια σε μια κυβέρνηση ένοχη για ρατσιστικά εγκλήματα, ένοχη για το άδικο χαμό ανθρώπων από το κορονοϊό, ένοχη διότι κάνει πλάτη στους πλούσιους φίλους της για να κερδοσκοπούν ακόμη και από τον φόβο του κορονοϊού, ένοχη γιατί ανοίγει ξανά το δρόμο στους φασίστες.

Και στις 21 Μάρτη και καθημερινά θα μας βρούνε μπροστά τους πιο δυνατούς στον αγώνα για μια κοινωνία χωρίς ρατσισμό, φασισμό, φτώχεια, χωρίς το φόβο ότι μπορούμε να πεθάνουμε από ιούς γιατί οι κυβερνήσεις κλείνουν νοσοκομεία για να ανοίγουν στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων.

5. Σε αυτές τις συνθήκες προχωράμε σε προσαρμογή των μορφών αγώνα με την αποκέντρωση των κινητοποιήσεων στις 21 Μάρτη σε συντονισμό με το διεθνές κίνημα. Αντί για ένα μεγάλο συλλαλητήριο σε κάθε πόλη προωθούμε εναλλακτικές δράσεις στις γειτονιές στα σημεία όπου ο κόσμος βρίσκεται στο δρόμο, στις λαϊκές αγορές και τα σούπερ μάρκετ.

Το Σάββατο 21 Μάρτη 2.30μμ στο Σύνταγμα, αντί για μεγάλο συλλαλητήριο στην Ομόνοια στις 3μμ, θα πραγματοποιηθεί συμβολική πικετοφορία.

Την ίδια μέρα με απόφαση των κινήσεων που κάλεσαν από όλο τον Πλανήτη τις κινητοποιήσεις την 21η Μάρτη θα πραγματοποιηθεί διεθνής διαδικτυακός συντονισμός με κοινές δηλώσεις από όλες τις πόλεις που πρωτοστάτησαν και πρόσφατα στην αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, την καταδίκη του κλεισίματος των συνόρων και απαιτούν τώρα άμεση εκκένωση των καμπ και να πάνε οι πρόσφυγες σε σπίτια.
Θα ακολουθήσει την Κυριακή 22 Μάρτη μεγάλη παρέμβαση αλληλεγγύης στα στρατόπεδα προσφύγων με επικεφαλής υγειονομικούς για να τονίσουμε την ανάγκη να παρθούν τώρα μέτρα για να κλείσουν τα καμπ πριν μετατραπούν απο την κυβερνητική αδιαφορία και το ρατσισμό σε υγειονομικές βόμβες για τους πρόσφυγες και όλο τον κόσμο.
Με άμεση επίταξη ξενοδοχείων μπορεί να λυθεί το στεγαστικό για την άμεση μεταφορά από τα νησιά και τα στρατόπεδα γκέτο της ενδοχώρας.Όπως επίσης τώρα χρειάζεται να προωθηθούν σε στέγη όλοι η μη καταγεγραμμένοι που στοιβάζονται σε σκηνές στα καμπ.

Χρειάζεται άμεση απομάκρυνση ηλικιωμένων, ανθρώπων με υποκείμενα νοσήματα και ευπαθών ομάδων από τα camps. Χωριστή εγκατάσταση για ανθρώπους που εμφανίζουν συμπτώματα γρίπης. Δωρεάν παροχή σε όλες/ους τους πρόσφυγες σαπουνιού και αντισηπτικών και εξασφάλιση της ύδρευσης. Άμεση έκδοση ΑΜΚΑ για όλους χωρίς αποκλεισμούς για να εξυπηρετείται ο κόσμος στα νοσοκομεία. Εξασφάλιση της καθαριότητας και της απολύμανσης των χώρων. Άμεσες προσλήψεις προσωπικού για την κάλυψη αναγκών με δεδομένη την απόσυρση των ΜΚΟ λόγω κορονοϊού.

Θα επανέλθουμε σε συνεννόηση με το διεθνές κίνημα για νέα μέρα διεθνούς κινητοποίησης με αιχμή το σπάσιμο του αποκλεισμού των προσφύγων στα σύνορα του Εβρου, στις Μόριες και τις Αμυγδαλέζες, για να ανοίξουν τα σύνορα, να πάνε επιτέλους οι πρόσφυγες στις πόλεις, σε σπίτια μέσα στις γειτονιές μας.

Συσπειρωθείτε στην ΚΕΕΡΦΑ για να δώσουμε ενωμένοι τη μάχη ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό, για ζωή και ελευθερία μέχρι τη νίκη!

tags: ΚΕΕΡΦΑ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)