to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:06 | 12.06.2013

πηγή: https://left.gr/91

Κοινωνία

Σε στάση εργασίας αύριο το ΕΜΠ - Καλεί σε μαζική συγκέντρωση στο Ραδιομέγαρο

Σε στάση εργασίας από τις 11 π.μ. μέχρι τη λήξη της βάρδιας αποφάσισε να προχωρήσει αύριο ο Σύλλογος μελών ΔΕΠ του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ), προκειμένου να συμμετάσχουν στο πλαίσιο των αγωνιστικών κινητοποιήσεων της ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ, έπειτα από σχετική απόφαση του Δ.Σ.


Ταυτόχρονα, το Δ.Σ. καλεί τα μέλη του Συλλόγου να "να βρίσκονται έξω από το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην οδό Μεσογείων", μέχρι "τη λήξη της βάρδιας και όλοι την ώρα της στάσης και κάθε ώρα που μπορούν να διαθέσουν. Το πεδίο του αγώνα για την ακύρωση της εγκληματικής απόφασης είναι ο χώρος του ραδιομεγάρου", επισημαίνεται στο κάλεσμα.

"Η ιστορία γράφεται μπροστά στα μάτια μας, η ανιστόρητη και εγκληματική απόφαση της υποταγμένης κυβέρνησης στις απαιτήσεις της τρόικας για το κλείσιμο της ΕΡΤ θα μας βρει όλους στο δρόμο, στο ραδιομέγαρο της Μεσογείων. Η επιλογή της κυβέρνησης είναι πρωτοφανής σε παγκόσμιο επίπεδο, ανιστόρητη και τελικά θα προκαλέσει τεράστιο οικονομικό κόστος ασύγκριτα μεγαλύτερο από το υποτιθέμενο επιδιωκόμενο όφελος", αναφέρουν τα μέλη του Δ.Σ. και συνεχίσουν:

"Είναι κάποιες στιγμές που η ιστορία εκδικείται τις ανερμάτιστες και δογματικές επιλογές, η στιγμή αυτή είναι η τωρινή, το έγκλημα της κυβέρνησης σε βάρος των δημόσιων κοινωνικών αγαθών της ενημέρωσης, του πολιτισμού, της επικοινωνίας, της διασκέδασης δεν πρόκειται να περάσει. Δεν θα επιτρέψουμε τα προαναφερόμενα κοινωνικά δημόσια αγαθά να γίνουν αντικείμενο χειραγώγησης και πεδίο εξυπηρέτησης των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων που λυμαίνονται το κοινωνικό πλεόνασμα και δεν μόνο αρκούνται σε αυτό αλλά επιζητούν και τη μονοπωλιακή εκμετάλλευσή των δημόσιων αγαθών της ενημέρωσης του πολιτισμού, της επικοινωνίας".

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)