to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:08 | 19.07.2022

Αθλητισμός

Σε πτώχευση λόγω χρεών η Ομοσπονδία βόλεϊ - Υπό παραίτηση η διοίκηση

Στον «αέρα» βρίσκεται η συμμετοχή της των Εθνικών ομάδων βόλεϊ και μπιτς βόλεϊ στα προκριματικά των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων, καθώς η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης, ήδη από την περασμένη Παρασκευή βρίσκεται σε καθεστώς πτώχευσης λόγω συσσωρευμένων χρεών.


Παράλληλα, πληροφορίες που επικαλείται η Αυγή, αναφέρουν ότι ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ, Γιώργος Καραμπέτσος, πρόκειται να παραιτηθεί. Ο ίδιος έχει συγκαλέσει έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο σήμερα το απόγευμα.

Συγκεκριμένα, το πρόβλημα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η ΕΟΠΕ είναι ότι «δεσμεύτηκαν» οι τραπεζικοί λογαριασμοί της για χρέος 300.000 ευρώ προς την εταιρεία φύλαξης «Falcon» η οποία πριν από 15 χρόνια ανέλαβε την φύλαξη της Ολυμπιακής Εγκατάστασης «Σπίτι του Στίβου και Βόλεϊ», στην Παιανία.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, το διάστημα 2000-2010 η συντήρηση της Ολυμπιακής Εγκατάστασης της Παιανίας πέρασε στην Ομοσπονδία Βόλεϊ, στην οποία το Ελληνικό Δημόσιο ανέθεσε και τη φύλαξη, αναλαμβάνοντας όμως το κόστος.

Με λίγα λόγια οι πληρωμές προς την «Falcon» γίνονταν μέσω της ΕΟΠΕ, αλλά με χρήματα από το δημόσιο και όχι της Ομοσπονδίας.

Ωστόσο, όταν το δημόσιο σταμάτησε να πληρώνει τα χρήματα για τις υπηρεσίες της εταιρείας φύλαξης, δεν ανακάλεσε την εντολή προς την ΕΟΠΕ για φύλαξη των εγκαταστάσεων, με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται χρέη.

Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών αναγνώρισε οφειλή της Ομοσπονδίας προς τη «Falcon» ύψους 208.000 ευρώ, συν τους νόμιμους τόκους. Η απόφαση εκδόθηκε το 2017 και δικαίωσε την εταιρεία, επιδικάζοντας τόκους περίπου 60.000 ευρώ. Στη συνέχεια αν και η ΕΟΠΕ άσκησε έφεση, το δευτεροβάθμιο δικαστήριο δικαίωσε την ιδιωτική εταιρία.

Υπενθυμίζεται ότι τη δεδομένη χρονική περίοδο τόσο το βόλεϊ όσο και το μπιτς βόλεϊ βρίσκονται σε πλήρη αγωνιστική δραστηριότητα, χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα χρηματοδότησης των βασικών εξόδων.

Καθώς έχουν «παγώσει» οι λογαριασμοί της ΕΟΠΕ, η Ομοσπονδία δεν έχει τη δυνατότητα να πληρώσει μισθοδοσίες και πάγιες υποχρεώσεις, ενώ ταυτόχρονα θα διακοπούν οι πληρωμές για τους διακανονισμούς των προϋπαρχόντων χρεών.

tags: Βόλεϊ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)