to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:17 | 30.07.2018

πηγή: Στο Κόκκινο

Κοινωνία

Σε πρώτη προτεραιότητα οι μόνιμες κατοικίες που έχουν καεί- Κοινωνική στήριξη στους πληγέντες

Σε πρώτη προτεραιότητα είναι οι μόνιμες κατοικίες που έχουν καεί, ανέφερε μιλώντας στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, Πέτρος Φιλίππου. Ο ίδιος αναφέρθηκε στην σταδιακή αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης και της υδροδότησης στις πληγείσες περιοχές, αλλά και στην κοινωνική στήριξη των πληγέντων.


Συγκεκριμένα, όσον αφορά την ηλεκτροδότηση, όπως ανέφερε ο κ. Φιλίππου, η εκτίμηση της ΔΕΗ είναι ότι έως την Τετάρτη θα έχει αποκατασταθεί- μέχρι την Κυριακή είχε αποκατασταθεί σε ποσοστό 60-70%. Από την πυρκαγιά κάηκαν 400 κολώνες της ΔΕΗ, εκ των οποίων οι 100 της μέσης τάσης και οι 300 της μικρής τάσης. Παράλληλα, όπως πρόσθεσε, μαζί με την ηλεκτροδότηση αποκαθίσταται σταδιακά και η υδροδότηση, καθώς «οι δεξαμενές είναι ψηλά, πρέπει να υπάρχει ρεύμα να δουλέψουν τα πιεστικά να πάνε νερό». Από την πλευρά της ΕΥΔΑΠ, σημείωσε, έχει υπάρξει ανακοίνωση ότι το νερό ποιοτικά δεν έχει κανένα πρόβλημα.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στα βοηθήματα στους πυρόπληκτους, για τα οποία οι αιτήσεις ξεκινούν αύριο, Τρίτη. Σχετικά με την καταγραφή των ζημιών, ανέφερε πως ολοκληρώθηκε την Παρασκευή, περίπου 3.500 κατοικίες έχουν καταγραφεί και δόθηκαν οι αντίστοιχοι χαρακτηρισμοί για το εάν είναι κατοικήσιμες ή όχι. Επίσης όσον αφορά το κομμάτι των επιχειρήσεων που είναι αρμοδιότητας της Περιφέρειας, μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί περίπου 50 επιχειρήσεις. Ταυτόχρονα, σημείωσε πως στο επίκεντρο σύσκεψης σήμερα είναι η διαχείριση των καμένων αυτοκινήτων και όπως σημείωσε «όσα αυτοκίνητα μπορέσαμε να ταυτοποιήσουμε, τα διαγράψαμε από το μητρώο», ενώ για τα αυτοκίνητα που δεν μπόρεσαν να ταυτοποιηθούν ανέφερε πως «δεχόμαστε απλά την υπεύθυνη δήλωση του κάθε ιδιοκτήτη και προχωράμε στη διαγραφή».

Πρώτη προτεραιότητα δίνεται στις μόνιμες κατοικίες που έχουν καεί και σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής, από τα καμένα σπίτια περίπου 25- 30% ήταν μόνιμες κατοικίες και οι άλλες ήταν εξοχικές. Όπως ανέφερε, χθες στον δήμο Ραφήνας είχαν γίνει περίπου 70 δηλώσεις ανθρώπων πρώτης κατοικίας, ωστόσο ο ακριβής αριθμός τους δεν είναι γνωστός, καθώς είναι σε εξέλιξη οι δηλώσεις. Επίσης, ο κ. Φιλίππου αναφέρθηκε στην κομμάτι της κοινωνικής στήριξης των πληγέντων από ιατρικής και από ψυχολογικής πλευράς. Όπως ανέφερε «στο κέντρο υγείας Ραφήνας έχει στηθεί ένα τέτοιο κέντρο επιχειρήσεων για τη στήριξη αυτών των ανθρώπων» και σε αυτό μετέχουν και εκπρόσωποι των κρατικών φορέων, όπως κοινωνικοί λειτουργοί της Περιφέρειας, του Υπουργείου, οι γιατροί του κέντρου υγείας, καθώς και πολλοί εθελοντές και ιδιωτικοί φορείς.

* Ακούστε τι είπε ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, Πέτρος Φιλίππου μιλώντας στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης και την εκπομπή «Ορθά- Κοφτά» με τους Απόστολο Λυκεσά και Ευγενία Χατζηγεωργίου

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)