to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Σε ποιανού τα χέρια θα «σκάσει» η Προανακριτική;

Η κυβέρνηση κατέφυγε σε μια σειρά από επικοινωνιακές φούσκες για να βγει από τη δύσκολη θέση στην οποία την έφερε η υπόθεση με τα 20 εκατομμύρια στα ΜΜΕ.


Φούσκες, γιατί από τις «συγκλονιστικές αποκαλύψεις» που διοχέτευσε, το μόνο αξιόποινο που προκύπτει είναι η παράνομη ηχογράφηση μιας συνομιλίας και η παραβίαση του απορρήτου της Προανακριτικής Επιτροπής.

Αλλά και έτσι καλούτσικα πάει: αν δεν υπάρχουν τα ΜΜΕ που θα σε στριμώξουν θέτοντας ερωτήματα, μπορείς να έχεις θράσος όσων χιλιάδων πιθήκων θέλεις, χωρίς κανείς να σου το καταλογίζει.

Σε κάθε περίπτωση, οι φούσκες δεν θα μπορέσουν να συγκαλύψουν το σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει για την κυβέρνηση:

Πίσω από τις θεατρινίστικες κραυγές για «παρακράτος του ΣΥΡΙΖΑ», η Προανακριτική οδηγείται σε άδοξο τέλος. Ο στόχος της να βάλει στο χέρι την εισαγγελέα Διαφθοράς και να μπλοκάρει τη διερεύνηση του σκανδάλου Novartis δεν θα επιτευχθεί. Και αυτό θα σημαίνει δύο πράγματα:

Πρώτον, ότι η εισαγγελέας Διαφθοράς θα μπορέσει να ολοκληρώσει την έρευνά της. Ο Άδωνις Γεωργιάδης έχει σοβαρούς λόγους να ανησυχεί γι' αυτό και, προφανώς, σε περίπτωση που τα πράγματα δεν πάνε καλά, δεν θα αφήσει τον Μητσοτάκη να τον πετάξει σαν την τρίχα από το ζυμάρι χωρίς να δώσει τη δική του μάχη.

Και, δεύτερον, γιατί το άδοξο τέλος της Προανακριτικής, ύστερα από ένα μπαράζ άθλιων και παράνομων μεθοδεύσεων, θα σημάνει την τελική ρήξη ανάμεσα στον Μητσοτάκη και τον Σαμαρά, ο οποίος έχει πάρει προσωπικά την υπόθεση. Και ο Μητσοτάκης δεν θα βγει ατσαλάκωτος από μια τέτοια σύγκρουση.

Να δούμε λοιπόν ποιος θα πονέσει στο τέλος.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)