to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:48 | 12.11.2022

Πολιτική

Σε πανικό η ΝΔ μετά τις νέες αποκαλύψεις – Εσωτερικό non paper με τη γαλάζια «γραμμή άμυνας»

Η «Αυγή» αποκαλύπτει το εσωτερικό κείμενο που μοιράζει η ΝΔ στα στελέχη της για να τα προετοιμάσει για τις νέες συνταρακτικές αποκαλύψεις στο σκάνδαλο των υποκλοπών


Στα «κάγκελα» βρίσκονται κυβέρνηση και Νέα Δημοκρατία μετά τις νέες αποκαλύψεις στο σκάνδαλο των υποκλοπών και το δεύτερο μέρος της λίστας με τα πρόσωπα που τελούσαν υπό παρακολούθηση. Τα γαλάζια στελέχη βλέποντας ότι ο κλοιός στενεύει ολοένα και περισσότερο γύρω από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, βρίσκονται σε πανικό.


Χαρακτηριστικό είναι το εσωτερικό non paper της ΝΔ που εξασφάλισε το avgi.gr. Πρόκειται για ένα κείμενο 7 σελίδων που μοιράζει η ΝΔ, προετοιμάζοντας τα γαλάζια στελέχη για τις αποκαλύψεις και δίνοντας τη γραμμή άμυνας. «Για τις λίστες, τον ΣΥΡΙΖΑ και το Documento» είναι ο τίτλος του non paper το οποίο ισχυρίζεται ότι πίσω από τις αποκαλύψεις βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ με στόχο «να φθείρει με κάθε τρόπο την κυβέρνηση».

«Επειδή είναι απαράδεκτο να αιωρούνται διάφορες φήμες και να δημιουργείται μια τοξική ατμόσφαιρα, τα όσα γράφονται στην εφημερίδα του κ. Βαξεβάνη χρειάζεται να διερευνηθούν διεξοδικά από την ελληνική Δικαιοσύνη. Εκεί βρίσκεται πλέον η υπόθεση. Σε κοινοβουλευτικό επίπεδο έχουν εξαντληθεί οι συζητήσεις, όσο και αν προσπαθεί να τις συντηρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ» αναφέρεται σε άλλο σημείο, επιβεβαιώνοντας τον φόβο του Κυριάκου Μητσοτάκη να αναμετρηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή.

Την ίδια στιγμή η ΝΔ επιστρατεύει το απίθανο επιχείρημα του Γιάννη Οικονόμου, ότι δηλαδή ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν το θύμα των παρακολουθήσεων. «Κι επειδή ο κ.Τσίπρας είχε πει ότι παρακολουθώντας τον κ. Σπίρτζη παρακολουθούσαν τον ίδιο, αλήθεια μήπως με την ίδια λογική, παρακολουθώντας τους υπουργούς ο στόχος ήταν η παρακολούθηση του ίδιου του πρωθυπουργού;» σημειώνεται.

Παράλληλα, η ΝΔ επικαλείται μέχρι την πρόσφατη ανταπόκριση του avgi.gr από τις Βρυξέλλες και την εκδήλωση της Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο, για να δείξει ότι η απροθυμία των κυβερνήσεων να δώσουν απαντήσεις, αποτελεί κοινή πρακτική. «Κι επειδή κατηγορείται η Ελλάδα για το πώς δέχθηκε την PEGA, είναι χαρακτηριστικά τα όσα δημοσιεύονται, στην Αυγή (10/11/22) για την Ισπανία» επισημαίνει στο non paper.

Την ίδια στιγμή μεγάλο ενδιαφέρον έχει ένα σημείο το οποίο δεν διαψεύδει παρακολουθήσεις υπουργών, καθώς η ΝΔ απλώς αναφέρει ότι δεν έχουν υπάρξει καταγγελίες. «Η υπόθεση λοιπόν, σε σχέση με το τι έχει πραγματικά συμβεί, βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης. Επίσης επειδή διατυπώνεται το ερώτημα, της παρακολούθησης του τηλεφώνου υπουργών, να σημειώσουμε ότι τέτοια καταγγελία δεν έχει υπάρξει. Επίσης, ειδικά για τα μέλη του ΚΥΣΕΑ, για προφανείς λόγους, υπάρχει τακτικός έλεγχος ασφαλείας».

Ολόκληρο το Non paper όπως το αποκαλύπτει η Αυγή - και μόνο το μέγεθός του αποκαλύπτει τον πανικό της κυβερνητικής παράταξης:

Non paper ΝΔ

Non paper ΝΔ

Non paper ΝΔ

Non paper ΝΔ

Non paper ΝΔ

Non paper ΝΔ

Non paper ΝΔ

Διαβάστε ακόμη:

Ο Λαβράνος μιλάει για πρώτη φορά δημόσια -  Τι λέει για Μητσοτάκη, Krikel, υποκλοπές

Ο Πιερρακάκης έδωσε άδεια στην Intellexa για το Predator, αποκαλύπτει το «Βήμα της Κυριακής»

Ν. Ηλιόπουλος: Η σχέση Λαβράνου - Δημητριάδη αποκαλύπτει το κοινό παρακρατικό κέντρο ΕΥΠ-Predator

Ρ. Σβίγκου: «Το μόνο που απομένει στον κ. Μητσοτάκη είναι η ήττα στις εκλογές»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)