to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:14 | 07.12.2017

Διεθνή

Σε νέα ιντιφάντα καλεί η Χαμάς

Θάνατο στην Αμερική" γράφει στο πρωτοσέλιδό της λιβανέζικη εφημερίδα που πρόσκειται στην Χεζμπολάχ


Η ισχυρή παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς κάλεσε σήμερα σε νέα εξέγερση κατά του Ισραήλ, μετά την μονομερή αναγνώριση από τον Ντόναλντ Τραμπ της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ.

"Θα πρέπει να ζητήσουμε και να εργαστούμε για την έναρξη μιας ιντιφάντα απέναντι στον σιωνιστή εχθρό", ανέφερε σε ομιλία του στη Γάζα ο ηγέτης της ισλαμιστικής οργάνωσης Ισμαήλ Χανίγια.

Την ίδια ώρα, η εφημερίδα του Λιβάνου al-Akhbar που πρόσκειται στην οργάνωση Χεζμπολάχ κήρυξε στο σημερινό της πρωτοσέλιδο "Θάνατο στην Αμερική". Πρόκειται για την σφοδρότερη αντίδραση από τα λιβανέζικα μέσα ενημέρωσης κατά την απόφασης του Τραμπ σχετικά με το καθεστώς της Ιερουσαλήμ.

Ο ηγέτης της υποστηριζόμενης από το Ιράν Χεζμπολάχ, ο Σαγιέντ Χασάν Νασράλα, αναμένεται να ανακοινώσει την πρώτη αντίδραση της οργάνωσης σε τηλεοπτικό του διάγγελμα σήμερα στις 18:00 ώρα Ελλάδος.

Η Akhbar χαρακτήρισε την απόφαση του Τραμπ "το νέο Μπάλφουρ της Αμερικής", αναφερόμενη στην Διακήρυξη Μπάλφουρ πριν από έναν αιώνα, η οποία άνοιξε τον δρόμο για τη δημιουργία του κράτους του Ισραήλ και έσπειρε τον σπόρο της ισραηλινο-παλαιστινιακής σύγκρουσης.

"Σήμερα στην Παλαιστίνη υπάρχει μια ικανή, ισχυρή αντίσταση η οποία έχει στην κατοχή της χιλιάδες ρουκέτες που μπορούν να πλήξουν το Τελ Αβίβ", γράφει η εφημερίδα.

Η Χεζμπολάχ είναι μια στρατιωτική και πολιτική οργάνωση που διαθέτει μεγάλο στρατιωτικό εξοπλισμό και έχει εμπλακεί σε πολλές συγκρούσεις με το Ισράηλ, μετά τον σχηματισμό της το 1982.

Από την πλευρά της μια ισχυρή ιρακινή πολιτοφυλακή, η οποία υποστηρίζεται από το Ιράν, η Χαρακάτ Χεζμπολάχ αλ-Νουτζάμπα, ανακοίνωσε σήμερα ότι η απόφαση του Τραμπ μπορεί να "νομιμοποιήσει" μια επίθεση εναντίον των αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ.

"Η ανόητη απόφαση του Τραμπ...θα γίνει η μεγάλη σπίθα που θα απομακρύνει αυτή την οντότητα (το Ισραήλ) από τον κορμό του ισλαμικού έθνους και ένας λόγος που θα νομιμοποιεί τη στοχοποίηση των αμερικανικών δυνάμεων", ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο αρχηγός της οργάνωσης Ακράμ αλ-Κάαμπι.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)