to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:45 | 18.07.2012

πηγή: https://left.gr/94

Οικονομία

Σε μαζικές παραιτήσεις θα προχωρήσουν οι δήμαρχοι εάν υπάρξουν περαιτέρω περικοπές

Εν αναμονή της υπογραφής από τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα της απόδοσης των 213,8 εκατ. ευρώ που οφείλονται στους δήμους από Παρελθόντα Οικονομικά Έτη (ΠΟΕ) και εν αναμονή της απάντησης του υπουργείου Οικονομικών σχετικά με το αν θα τηρηθεί τελικά ό,τι έχει συμφωνηθεί και συνυπογραφεί μεταξύ ΚΕΔΕ και πρώην υπουργού Οικονομικών Ευ. Βενιζέλου και Φ.Σαχινίδη (αφορά την απόδοση στους δήμους 300 εκατ. ευρώ τα οποία «εκ παραδρομής», όπως είχε δηλωθεί, δεν είχαν συμπεριληφθεί στον προϋπολογισμό του 2012), διεξήχθη χθες στα γραφεία της ΚΕΔΕ η συνάντηση του Δ.Σ.


Εν αναμονή της υπογραφής από τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα της απόδοσης των 213,8 εκατ. ευρώ που οφείλονται στους δήμους από Παρελθόντα Οικονομικά Έτη (ΠΟΕ) και εν αναμονή της απάντησης του υπουργείου Οικονομικών σχετικά με το αν θα τηρηθεί τελικά ό,τι έχει συμφωνηθεί και συνυπογραφεί μεταξύ ΚΕΔΕ και πρώην υπουργού Οικονομικών Ευ. Βενιζέλου και Φ.Σαχινίδη (αφορά την απόδοση στους δήμους 300 εκατ. ευρώ τα οποία «εκ παραδρομής», όπως είχε δηλωθεί, δεν είχαν συμπεριληφθεί στον προϋπολογισμό του 2012), διεξήχθη χθες στα γραφεία της ΚΕΔΕ η συνάντηση του Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας με την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών.


Στην  αίθουσα συνεδριάσεων της ΚΕΔΕ και στη διάρκεια της πεντάωρης συνάντησης του υπ. Εσωτερικών Ευρ. Στυλιανίδη και του αναπληρωτή υπ. Εσωτερικών Χ. Αθανασίου  με τους αυτοδιοικητικούς, οι δήμαρχοι κατέγραψαν τα προβλήματα -θεσμικά και οικονομικά που αντιμετωπίζουν- και η ηγεσία του υπ. Εσωτερικών ενημέρωσε για όσα έχει καταφέρει κατά την ελάχιστη θητεία της και τον σχεδιασμό που απώτερο στόχο έχει να διασωθεί η τοπική αυτοδιοίκηση και στο πλαίσιο της να υλοποιηθεί η Πολιτική Κοινωνικής Ασπίδας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)