to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:23 | 22.05.2013

Πολιτική

Σε λαϊκή συμμαχία καλεί ο γγ του ΚΚΕ, Δημ. Κουτσούμπας, και επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ

Η πρόταση του ΚΚΕ συνιστά την πιο ενωτική πολιτική, καθώς δεν διαχωρίζει τους εργαζόμενους σε δεξιούς και αριστερούς κλπ, αλλά τους καλεί σε μια λαϊκή συμμαχία με βάση τα κοινά ταξικά τους συμφέροντα, τόνισε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΝΕΤ, διευκρινίζοντας ότι η συμμαχία θα είναι πολιτικοποιημένη και θα έχει πρόταση εξουσίας.


Σύμφωνα με την απόδοση από το Αθηναϊκό Πρακτορείο ΕΙδήσεων:

Για τον ΣΥΡΙΖΑ:

Ερωτηθείς αν το ΚΚΕ «κλείνει ερμητικά την πόρτα στον ΣΥΡΙΖΑ», ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι η μετάλλαξή του είναι συνεχής, πρόσθεσε ότι «παίρνει τα πιο κακά χούγια του ΠΑΣΟΚ και στο πως πολιτεύεται ως αντιπολίτευση και στο πως θέλει να χειραγωγήσει το κίνημα» και σημείωσε ότι «έχει συνεχή αλλαγή θέσεων σε κομβικά ζητήματα».

Για συμφωνίες με την Κίνα:

«Μιλάμε για μονοπωλιακούς ομίλους, θέσεις εργασίας θα φτιαχτούν, και τεχνολογική ανάπτυξη θα υπάρξει, αλλά το πρόβλημα της ανεργίας δεν θα λυθεί. Η αύξηση της παραγωγικότητας και ο τεχνολογικός εκσυγχρονισμός μειώνει τις θέσεις εργασίας αν δεν συνδυαστούν με μείωση του χρόνου εργασίας και επειδή μιλάμε για μονοπωλιακούς ομίλους, θα έχουμε εντατικοποίηση της εργασίας με στόχο την κερδοφορία» είπε ο κ. Κουτσούμπας, ο οποίος σχετικά με την Cosco είπε ότι «μπορεί να έδωσε ‘1500' θέσεις εργασίας, αλλά οδήγησε στην ανεργία δεκάδες χιλιάδες άλλους». Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ επανέλαβε την θέση του κόμματος για λαϊκή εξουσία με κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων και κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας, τονίζοντας πως «αν σήμερα πας να ‘διορθώσεις' αυτό το κράτος, δεν κάνεις τίποτα».

Για το εκλογικό ποσοστό του ΚΚΕ:

Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ εξαρτάται από την ισχυροποίηση της πρότασης εναλλακτικής διεξόδου που προβάλλει το κόμμα, «της μόνης ρεαλιστικής», ανέφερε, προσθέτοντας ότι «αλλιώς πας σε διαχείριση της ίδιας πολιτικής που μας έφερε ως εδώ». Σχετικά με την στρατηγική του κόμματος, τόνισε ότι αυτή αποφασίστηκε από το 19ο Συνέδριο, ενώ είχε προηγηθεί μια ολόκληρη προσυνεδριακή διαδικασία στην οποία διατυπώθηκαν διαφορετικές απόψεις που ενσωματώθηκαν στις τελικές επεξεργασίες.

Για την απεργία των εκπαιδευτικών:

Η πρόταση του ΠΑΜΕ δεν προωθούσε την κοινωνική συναίνεση, αλλά την προοπτική του αγώνα, σημείωσε τονίζοντας ότι «δεν είχαμε αντίρρηση σε ανεβασμένες μορφές πάλης» και υπογραμμίζοντας ότι «δεν πας χωρίς συμμαχίες και χωρίς να έχεις ανοίξει από την αρχή της χρονιάς το ζήτημα της εκπαίδευσης συνολικά».

Για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο:

Ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε ότι σύμφωνα με πληροφορίες, ενσωματώνει οδηγία της ΕΕ που δεν αφορά μόνο τον ρατσισμό, αλλά ενσωματώνει τις θεωρίες περί «δύο άκρων», εξισώνει τον ναζισμό με τον κομμουνισμό, τον Χίτλερ με τα εκατομμύρια θυμάτων του αντιφασιστικού αγώνα, ενώ αφορά και ζητήματα πολιτικής διαφώτισης, και συζήτησης για την ταξική πάλη.

Για τη Χρυσή Αυγή:

«Η Χρυσή Αυγή είναι τσιράκια του συστήματος, αποτελεί ναζιστικό και επικίνδυνο μόρφωμα, υπάρχει ανοχή σε αυτήν από το πολιτικό σύστημα και μπορεί να έχει ρόλο και στην αναμόρφωση του πολιτικού συστήματος» είπε ερωτηθείς σχετικά, ενώ στην παρατήρηση «αν απειλεί η Χρυσή Αυγή την δημοκρατία» πρόσθεσε ότι «δεν απειλεί το καπιταλιστικό σύστημα».

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ είπε ότι η Χρυσή Αυγή πρέπει να αντιμετωπιστεί από το μαζικό κίνημα με ιδεολογικούς και πολιτικούς όρους, προσθέτοντας: «επειδή υπάρχουν και ποινικές πράξεις πρέπει να αντιμετωπιστούν από τον υπάρχοντα νόμο, μπορεί να χρειαστεί και κάτι επιπλέον, αλλά αυτό πρέπει να είναι ξεκάθαρο».

Για οπλοφορία βουλευτών:

Είναι θέμα κοινής λογικής το να μην οπλοφορεί κανείς βουλευτής μέσα στην Βουλή, σημείωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Για τα οικονομικά των κομμάτων:

Το ΚΚΕ καταθέτει ισολογισμούς και ελέγχεται τακτικότατα για τα οικονομικά του, σημείωσε και υπογράμμισε ότι εκείνο που δεν πρόκειται να κάνει το κόμμα είναι να δώσει λίστες μελών και φίλων του που ενισχύουν το κόμμα από το υστέρημά τους.

Δείτε τη συνέντευξη του Δημ. Κουτσούμπα

tags: ΚΚΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)