to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:31 | 30.08.2013

Κοινωνία

Σε κινητοποίηση στο χώρο του Αεροδρομίου καλεί το Συνδικάτο Εργαζομένων με αφορμή την απόλυση συναδέλφου "για μια γουλιά νερό"

Το Συνδικάτο Εργαζομένων στις Εταιρίες του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο αεροδρόμιο την Τετάρτη, 4 Σεπτέμβρη 2013 και ώρα 17.30 για να υψώσουμε φωνή καταγγελίας και αντίστασης


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το σκληρό, ανάλγητο, αντεργατικό, βάρβαρο και απάνθρωπο πρόσωπο της, αναζητεί με κάθε ευκαιρία να επιδείξει η διεύθυνση του ομίλου της Ολυμπιακής.

Η ανάγκη για μια γουλιά νερό, μετά το πέρας της κοπιαστικής εργασίας για ξεφόρτωμα και φόρτωμα του αεροσκάφους, κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, οδήγησε στην απόλυση τον συναδ. Δήμου Βασίλη. Οι σύγχρονοι «μάναντζερς», σαν τον Κο Ευστρατιάδη-που το μόνο που ξέρουν από το αεροπορικό επάγγελμα είναι ότι τα αεροπλάνα πετάνε-θέλουν να επιβάλλουν τον απάνθρωπο νόμο του εργοδότη, σε εργαζόμενους που μοχθούν νυχθημερόν, φορτώνοντας τόννους βαλίτσες και εμπορεύματα, για την επιβίωση τους με πενιχρούς μισθούς.

Αυτό είναι το απάνθρωπο πρόσωπο του κεφαλαίου και όσων έχουν ταχθεί στην υπηρεσία του. Αυτό είναι το πρόσωπο του σύγχρονου φασισμού που σκοπό έχει την επιβολή της δύναμης του ισχυρού, στην δημιουργία μια μάζας εργαζόμενων  χωρίς δικαιώματα, υποταγμένους και «πρόθυμους» στην υπηρεσία της κερδοφορίας των επιχειρήσεων. Αυτές τις επιλογές εξυπηρετούν οι πολιτικές της κυβέρνησης της τρόικας και των οικονομικών κέντρων που τις στηρίζουν.

Οι εργαζόμενοι, τα συνδικάτα του χώρου αλλά και γενικότερα, πολιτικές οργανώσεις, συλλογικότητες για τα δημοκρατικά και  ανθρώπινα δικαιώματα , ο Ελληνικός λαός δεν μπορεί να δέχεται τέτοιες επιλογές.

Οι εργαζόμενοι στην εταιρεία και στις υπόλοιπες εταιρείες του αεροδρομίου, πρέπει να καταγγείλουν το αντεργατικό καθεστώς που επικρατεί στον χώρο, να οργανωθούν στα συνδικάτα, την δύναμη συλλογικής αντίστασης, να μην υποκύψουν στο φόβο, την ανασφάλεια και την τρομοκρατία, να δείχνουν καθημερινά την έμπρακτη συμπαράσταση και αλληλεγγύη σε κάθε εργαζόμενο και σε κάθε αγωνιζόμενο χώρο.

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ καταγγέλει με όλη του την δύναμη την απόλυση του συνάδελφου. Ζητάμε την άμεση παρέμβαση της επιθεώρησης εργασίας για την εξέταση των συνθηκών εργασίας στην συγκεκριμένη εταιρία.

Ζητάμε την επαναπρόσληψη του εργαζόμενου και το σταμάτημα της αντεργατικής και ανάλγητης συμπεριφοράς.

Όσο και να το επιδιώκουν, ο χώρος του αεροδρομίου δεν θα γίνει γκέτο αντεργατικών επιλογών. Υπάρχουν δυνάμεις αντίστασης που δεν θα το επιτρέψουν.

Καλούμε τα συνδικάτα του αεροδρομίου, όλους τους εργαζόμενους του χώρου που με τον ένα η άλλο τρόπο βιώνουν καθημερινά παρόμοιες καταστάσεις. Καλούμε πρωτοβάθμια σωματεία και ομοσπονδίες, το ΕΚΑ αλλά  και όλους τους εργαζόμενους της  Αθήνας. Καλούμε τέλος, εργατικές,  πολιτικές και κινηματικές, συλλογικότητες για τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο αεροδρόμιο την Τετάρτη 4 Σεπτέμβρη 2013 και ώρα 17.30 για να υψώσουμε φωνή καταγγελίας και αντίστασης

Ραντεβού στο επίπεδο των αναχωρήσεων στην είσοδο 3. 

Διαβάστε ακόμα: Απολύθηκε για μια γουλιά νερό... (ηχητικό)

Olympic Air: Απολύθηκε για μια γουλιά νερό!

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)