to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:09 | 20.09.2012

left.gr

Κοινωνία

Σε κινητοποίηση οι κρατούμενοι σε 13 φυλακές, εκκωφαντική η σιωπή των ΜΜΕ

Οπως ενημερώνει η Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων, «οι κινητοποιήσεις -αποχή από τις εργασίες ή/και αποχή από το συσσίτιο-, συνεχίζονται με μεγάλη συμμετοχή ανά φυλακή σε Κορυδαλλό, Λάρισα, Μαλανδρίνο, Γρεβενά, Κέρκυρα, Πάτρα, Διαβατά, Αλικαρνασό, Τρίκαλα, Δομοκό, Κω, Κομοτηνή, Άμφισσα και Χίο». Ένταση στη φυλακή των Τρικάλων, καθώς οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι αρνούνται να δώσουν κανονικό συσσίτιο παρά τις συνεχείς εκκλήσεις σε άρρωστους κρατούμενους.


Αναλυτικά η ενημέρωση από την Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατούμενων:

Δεκατρείς φυλακές σε όλη την Ελλάδα, ανάμεσά τους και το μεγαλύτερο σωφρονιστικό κατάστημα της χώρας, η δικαστική φυλακή του Κορυδαλλού, βρίσκονται σε κινητοποιήσεις είτε με τη μορφή της αποχής από τις εργασίες και τα μεροκάματα είτε ακόμα και με τη μορφή της αποχής από το συσσίτιο.


Μέσα σε μια εκκωφαντική σιωπή από τα ΜΜΕ και παρά τους επικοινωνιακούς χειρισμούς του Υπουργείου Δικαιοσύνης, το οποίο θέλει να υποβαθμίσει την έκταση και τη δυναμική των κινητοποιήσεων, οι κρατούμενοι επιμένουν στον αγώνα τους και δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν μέχρι την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.


Με βάση σημερινή πρωινή ενημέρωση, οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται με μεγάλη συμμετοχή ανά φυλακή σε Κορυδαλλό , Λάρισα, Μαλανδρίνο, Γρεβενά, Κέρκυρα, Πάτρα, Διαβατά, Αλικαρνασό, Τρίκαλα, Δομοκό, Κω, Κομοτηνή, Άμφισσα και Χίο.

Ένταση προκλήθηκε χθες στη φυλακή των Τρικάλων καθώς οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι αρνούνται να δώσουν κανονικό συσσίτιο παρά τις συνεχείς εκκλήσεις σε άρρωστους κρατούμενους, ρίχνοντας μάλιστα την ευθύνη για τυχόν επιπλοκές στην υγεία τους στους κρατούμενους που απέχουν από τις εργασίες τους. Εν τω μεταξύ σε πολλές φυλακές οι κρατούμενοι σιτίζονται μόνο με κονσέρβες ή βραστά αυγά και ψωμί ήδη από την προηγούμενη Πέμπτη, καθώς οι κατά τόπους διευθύνσεις δεν θεωρούν έτσι κι αλλιώς υποχρέωσή τους την παροχή κανονικού συσσιτίου! 

Tα προηγούμενα δελτία Τύπου της Πρωτοβουλίας:

Οι κινητοποιήσεις των κρατουμένων συνεχίζονται Και αυτό προφανώς σε κάποιους δεν αρέσει (19/9)

Κινητοποιήσεις σε 13 φυλακές της χώρας Οι κρατούμενοι διεκδικούν (18/9)

Διαβάστε ακόμα:

Τα αιτήματα των κρατουμένων



2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)