to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:20 | 15.09.2012

πηγή: https://left.gr/94

Διεθνή

Σε κατάσταση εξέγερσης ο αραβικός κόσμος

Τα επεισόδια που ξεκίνησαν με αφορμή την αμερικανική ταινία που καθυβρίζει τον Προφήτη Μωάμεθ, συνεχίζουν να εξαπλώνονται από χώρα σε χώρα του αραβικού κόσμου.


Την Παρασκευή κατά τη διάρκεια των συνεχιζόμενων συγκρούσεων εξαγριωμένων ισλαμιστών με την Αστυνομία κοντά στην πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στο Κάιρο σκοτώθηκε ένας 35χρονος διαδηλωτής, ενώ άλλοι τρεις άνθρωποι, δύο στο Σουδάν και ένας στο Λίβανο βρήκαν το θάνατο κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων με την Αστυνομία.

Δύο Αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια ένοπλης επίθεσης Ταλιμπάν σε στρατιωτική βάση Μπαστιόν στο νότιο Αφγανιστάν.

«Έρχεται η ώρα της Δικαιοσύνης για όσους κάνουν κακό στους Αμερικανούς» διαμήνυσε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα από την αεροπορική βάση Άντριους κατά την τελετή για την άφιξη των σορών του πρεσβευτή Κρις Στίβενς και των τριών διπλωματικών υπαλλήλων που σκοτώθηκαν στην επίθεση της Τρίτης στο αμερικανικό προξενείο της Βεγγάζης.

Οι ΗΠΑ αναπτύσσουν δυνάμεις τους για να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν ταραχές ταυτόχρονα σε 17 ή 18 σημεία του ισλαμικού κόσμου, ανακοίνωσε αργά χθες ο Αμερικανός υπουργός 'Αμυνας Λίον Πανέτα.

Αλ Κάιντα: Σκοτώστε περισσότερους Αμερικανούς διπλωμάτες

Την ίδια ώρα η οργάνωση Αλ Κάιντα κάνει έκκληση στους μουσουλμάνους να κλιμακώσουν τις διαμαρτυρίες και να σκοτώσουν περισσότερους Αμερικανούς διπλωμάτες στις μουσουλμανικές χώρες  υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για ένα νέο κεφάλαιο στις «σταυροφορίες» κατά του Ισλάμ.

Εγκωμιάζοντας τις επιθέσεις εξαγριωμένων διαδηλωτών στην Λιβύη, την Αίγυπτο, την Υεμένη και το Σουδάν εναντίον αμερικανικών και άλλων δυτικών διπλωματικών αποστολών η οργάνωση τονίζει ότι πρόκειται για «φυσικές απαντήσεις σε μια τεράστια προσβολή» και ότι πρέπει να καούν όλες οι αμερικανικές πρεσβείες και να δολοφονηθούν οι αμερικανοί διπλωμάτες.

Η οργάνωση προσθέτει ότι η υπεράσπιση της τιμής του Μωάμεθ αποτελεί «θρησκευτικό καθήκον και υποχρέωση των μουσουλμάνων» και ότι οι μουσουλμάνοι που ζουν σε δυτικές χώρες έχουν επιπλέον καθήκον να συμμετάσχουν σε επιθέσεις εναντίον σημαντικών στόχων.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)