to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:24 | 25.06.2014

Πολιτική

Κατ' οίκον περιορισμός για την Ζαρούλια, ελεύθερος υπό όρους ο Μπαρμπαρούσης

Για τη Ζαρούλια υπήρξε διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα. Οι ανακρίτριες τάχθηκαν υπέρ του κατ’ οίκον περιορισμού της και ο εισαγγελέας υπέρ της προφυλάκισής της. Με βάση το νέο νόμο, η Ζαρούλια θα τεθεί σε κατ΄ οίκον περιορισμό έως ότου το δικαστικό συμβούλιο λύσει τη διαφωνία


Κατ΄οίκον περιορισμός επιβλήθηκε στη βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ελένη Ζαρούλια μετά την απολογία της για την κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

ενώπιον των ειδικών εφετών ανακριτριών που έχουν αναλάβει την υπόθεση της ΧΑ.

Για την  Ζαρούλια υπήρξε διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα. Οι ανακρίτριες τάχθηκαν υπέρ του κατ’ οίκον περιορισμού της και ο εισαγγελέας υπέρ της προφυλάκισής της. 

Με βάση το νέο νόμο, η Ζαρούλια θα τεθεί σε κατ΄ οίκον περιορισμό έως ότου το δικαστικό συμβούλιο λύσει τη διαφωνία.


Η απολογία της E. Ζαρούλια διήρκεσε δέκα λεπτά, με τη σύζυγο του Νίκου Μιχαλολιάκου να αρνείται την κατηγόρια για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Ανέφερε ότι η κατηγόρια βασίζεται στη λογική της συλλογικής ευθύνης και αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις, λέγοντας πως η όποια απόφαση είναι ήδη προειλημμένη.

Εν τω μεταξύ, ελεύθερος μετά την απολογία του αφέθηκε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Κώστας Μπαρμπαρούσης, με τον όρο της καταβολής εγγύησης 20.000 ευρώ και της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα.

Από την πλευρά του, σύμφωνα με πληροφορίες, στην τρίωρη απολογία του ο Κώστας Μπαρμπαρούσης δέχθηκε κύμα ερωτήσεων για το περιστατικό με το σπάσιμο των πάγκων αλλοδαπών μικροπωλητών στο Μεσολόγγι.

Κατά τις ίδιες πήγες, ο Μπαρμπαρούσης καταδίκασε το επεισόδιο, λέγοντας πως δεν θα λειτουργούσε με τον ίδιο τρόπο ξανά, προσθέτοντας πως για το εν λόγω περιστατικό δέχθηκε επίπληξη από το κόμμα της ΧΑ. Ανέφερε ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα με τους μετανάστες και πως η γυναίκα του είναι από το Μεξικό.

Πληροφορίες: skai.gr, in.gr

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)