to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:01 | 06.06.2016

Διεθνή

Σε ισόβια καταδικάστηκε Βρετανός παιδεραστής για σεξουαλική κακοποίηση 23 μωρών και παιδιών σε Μαλαισία και Καμπότζη

Σε ισόβια κάθειρξη καταδίκασε σήμερα δικαστήριο του Λονδίνου τον Βρετανό παιδεραστή Ρίτσαρντ Χακλ για τη σεξουαλική κακοποίηση 23 μωρών και παιδιών στη Μαλαισία και την Καμπότζη στη διάρκεια σχεδόν μιας δεκαετίας.


Ο 30χρονος Χακλ στεκόταν στο κακουργιοδικείο του Λονδίνου με τα χέρια του ενωμένα σαν να προσεύχεται την ώρα που του ανακοινωνόταν ότι θα πρέπει να παραμείνει για τουλάχιστον 25 χρόνια στη φυλακή για τα εγκλήματα που διέπραξε σε βάρος των θυμάτων του ηλικίας από 6 μηνών ως 11 ετών.


"Πράγματι είναι πολύ σπάνιο ένας δικαστής να πρέπει να εκδώσει ετυμηγορία για τα σεξουαλικά εγκλήματα ενός ατόμου σε μια τέτοια κλίμακα όπως αυτή", δήλωσε ο δικαστής Πίτερ Ρουκ.


Ο Χακλ, που κατηγορείται για τον βιασμό παιδιών κυρίως στις υποβαθμισμένες συνοικίες της πρωτεύουσας της Μαλαισίας Κουάλα Λουμπούρ, όπως και ενός στην Καμπότζη, κρίθηκε ένοχος από το δικαστήριο του Όλντ Μπέιλι για 22 κατηγορίες.

Οι ανακριτές τον περιέγραψαν ως έναν αδίσταχτο και ιδιαίτερα πανούργο άρπαγα παιδιών ο οποίος χρησιμοποιούσε τις φιλανθρωπικές του δραστηριότητες σε μια θρησκευτική οργάνωση για να επιτεθεί στα θύματά του.


Ένα από τα πιο επιβαρυντικά στοιχεία κατά του Χακλ, σύμφωνα με τον δικαστή, ήταν ότι είχε στόχο παιδιά και τις οικογένειές τους στις φτωχές συνοικίες, τα οποία εντυπωσίαζε με τον σχετικό του πλούτο και την κατάστασή του ως Δυτικός.

Ο Χακλ δήλωσε ένοχος για 71 σεξουαλικές επιθέσεις και βιασμούς. Ωστόσο η αστυνομία υποπτεύεται ότι έχει διαπράξει πολλούς περισσότερους. Εξάλλου στον υπολογιστή και την φωτογραφική του μηχανή βρέθηκαν περισσότερες από 20.000 άσεμνες φωτογραφίες παιδιών μετά τη σύλληψή του στο αεροδρόμιο του Γκάτγουϊκ το 2014.


Τις ύποπτες δραστηριότητές του εντόπισαν Αυστραλοί ερευνητές κατά τη διάρκεια ερευνών που πραγματοποίησαν σε έναν ιστότοπο παιδεραστών και η επίσημη έρευνα κατέδειξε επισήμως 23 θύματα, με το μικρότερο να είναι μόλις και μετά βίας 6 μηνών.


Η αστυνομία βρήκε ωστόσο ένα αρχείο στο οποίο καταγράφεται με λεπτομέρεια η κακοποίηση 191 θυμάτων. Απουσία όμως του απαραίτητου φωτογραφικού υλικού για τη στοιχειοθέτηση και των άλλων υποθέσεων γιατί οι ερευνητές δεν μπόρεσαν να αποκρυπτογραφήσουν όλο το υλικό από τον υπολογιστή του Χακλ, δεν μπορούσαν να απαγγελθούν κατηγορίες για όλες τις υποθέσεις αυτές.


Τα εγκλήματα του Χακλ εκτείνονται σε περίοδο 9 ετών, μεταξύ του Μαρτίου του 2006 και του Δεκεμβρίου του 2014, και όλα έγιναν στην Μαλαισία, εκτός από το πρώτο, το οποίο αφορούσε την κακοποίηση ενός παιδιού 2 ετών κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Καμπότζη.


"Επρόκειτο για μια παρατεταμένη εκστρατεία βιασμού παιδιών από μια μικρή κοινότητα", σημείωσε ο δικαστής Πίτερ Ρουκ κατά την ανακοίνωση της καταδίκης του 30χρονου. "Διέλυσε για πάντα" τη ζωή των θυμάτων του, σημείωσε επίσης ο δικαστής.


Ο 30χρονος υπερηφανευόταν εξάλλου στο Διαδίκτυο για τα εγκλήματά του και είχε γράψει μάλιστα ένα 60σελιδο εγχειρίδιο με το οποίο συμβούλευε άλλους παιδεραστές πως να κακοποιούν παιδιά και το οποίο ετοιμαζόταν να δημοσιεύσει. "Είναι πιο εύκολο να αποπλανήσεις τα φτωχά παιδιά απ' ό,τι τα παιδιά των δυτικών μεσαίων τάξεων", έγραφε στον "οδηγό" αυτόν.


Ο δικαστής τόνισε ότι πρόκειται για ένα "πραγματικά διαβολικό κείμενο προσηλυτισμού στην παιδεραστία" και σημείωσε ότι ο Χακλ σκόπευε να το μετατρέψει σε εμπορική επιχείρηση. Η καταδίκη του Χακλ ήταν το πρώτο θέμα των ειδησεογραφικών δελτίων σήμερα στη Μαλαισία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)