to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Σε χαμηλά 12ετίας o όγκος του spam

Οι χρήστες του Ίντρενετ λαμβάνουν λιγότερα spam (ανεπιθύμητα) emails από οποιαδήποτε άλλη φορά μέσα σε 12 χρόνια, σύμφωνα με μελέτη της Symantec.


Όπως αναφέρεται στη συγκεκριμένη μελέτη, λιγότερο από το 50% των emails που «σαρώθηκαν» τον Ιούνιο που πέρασε ήταν στην κατηγορία της «σαβούρας» (junk)- ποσοστό που είναι το χαμηλότερο εδώ και πάνω από μια δεκαετία.

Ωστόσο, αν και εκ πρώτης όψεως πρόκειται για ένα θετικής χροιάς φαινόμενο, εκτιμάται ότι, πολύ απλά, οι κυβερνοεγκληματίες στρέφουν την προσοχή τους σε άλλους τρόπους εξαπάτησης.

Σε κάθε περίπτωση, η Symantec εκτιμά ότι η πτώση αυτή οφείλεται σε νομικά μέτρα σε βάρος αυτών που κρύβονται πίσω από τα εγκληματικά δίκτυα που διοχετεύουν spam στους χρήστες.

Παράλληλα όμως, τονίζεται ότι η πτώση αυτή συνοδεύεται από άνοδο της ποσότητας του malware (κακόβουλου λογισμικού) που παράγεται.

Αναλυτικότερα, τον Ιούνιο «μόλις» το 49,7% των δισεκατομμυρίων emails που ελέγχθηκαν με λογισμικό της εταιρείας ήταν spam.

Αν και η πτωτική πορεία συνεχίζεται εδώ και καιρό, πρόκειται για την πρώτη φορά από το 2003 που το ποσοστό πέφτει κάτω από το 50%.

Όπως υπογραμμίζεται στην αναφορά, από τη στιγμή της σύνταξης της αναφοράς, τα επίπεδα μάλλον θα έχουν μειωθεί ακόμα πιο πολύ: στις 14 Ιουλίου, από τα 25 δισ. emails «μόνο» το 46,4% ήταν στην κατηγορία του spam/junk, ως αποτέλεσμα της δράσης εναντίον botnets: «πειρατευμένων» δικτύων υπολογιστών που αποτελούν «παραδοσιακά» τον δρόμο μέσω του οποίου διοχετεύεται το spam.

Kατά τη Symantec, άλλες δημοφιλείς μέθοδοι απάτης, όπως το phishing και τα email με malware,σημείωσαν επίσης πτώση. Ωστόσο, υπογραμμίζεται ότι λαμβάνει χώρα σημαντική αύξηση της ποσότητας των παραλλαγών malware που παράγεται.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)