to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Σε ευχαριστούμε, ω πρωθυπουργέ!

Όποιοι κατηγορούν τον κ. Μητσοτάκη ότι δεν έκανε τίποτα τα τελευταία 3,5 χρόνια, είναι άδικοι και μονομερείς. Τους καταγγέλλω διότι ο πρωθυπουργός έκανε και μάλιστα πολλά!


Για παράδειγμα, κατάφερε να ξαναβγάλει τους Έλληνες στους δρόμους και να ξαναδώσει ορμή στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα. Ποιος άλλος θα μπορούσε να γεμίσει τους δρόμους της Αθήνας με ένα ορμητικό ποτάμι δεκάδων χιλιάδων διαδηλωτών που συμμετείχαν στην απεργία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στις 9 Νοεμβρίου;

Έδωσε ζωή και στο φοιτητικό κίνημα το οποίο ομόθυμα διαδηλώνει κατά της πανεπιστημιακής αστυνομίας. Ποιος άλλος θα μπορούσε να καταφέρει να ενώσει τους φοιτητές;

Ξανάφερε στο προσκήνιο θέματα δημοκρατικών ελευθεριών, ποιότητας της δημοκρατίας αλλά και δημιουργίας θεσμών προστασίας των δικαιωμάτων μας. Σήμερα συζητούμε θέματα υποκλοπών, αλλαγής του πλαισίου λειτουργίας και ελέγχου της ΕΥΠ, βελτίωσης του καθεστώτος προστασίας προσωπικών δεδομένων κλπ. Ποιος άλλος;;;

Κατάφερε πολλά ΜΜΕ που τον υμνούσαν για «αδιευκρίνιστους» λόγους να «ανακαλύψουν» γκρίζα σημεία στην πρωθυπουργία του και να του ασκούν έντονη κριτική. Αν συνεχιστεί αυτό ενδέχεται η χώρα μας να βελτιώσει τη θέση της από το 108 στην παγκόσμια ελευθερία του Τύπου. Μπράβο του!

Επίσης, ο πρωθυπουργός κατάφερε να αναδείξει (έστω και με μικρή καθυστέρηση 3,5 χρόνων…) το ότι υπάρχουν διαπλεκόμενα συμφέροντα στον χώρο του ποδοσφαίρου, των ΜΜΕ και των επιχειρήσεων τα οποία αξιοποιούν τη θέση τους για να εκβιάζουν την κυβέρνησή του για άγνωστους σε εμάς λόγους. Ήταν τόσο σαφής ώστε ακόμη και κουμπαριές φάνηκε διατεθειμένος να χαλάσει για το καλό του τόπου.

Επίσης (ίσως το πιο σημαντικό) κατάφερε να αποδείξει ότι μπορείς να είσαι ένας πολύ, μα πάρα πολύ επιτυχημένος πρωθυπουργός, ακόμα και αν δεν ξέρεις τι γίνεται μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου (Δημητριάδης και άλλοι), μέσα στην εποπτευομένη  από εσένα ΕΥΠ (Κοντολέων κ.λπ), μέσα στη χώρα γενικά (παραδέχτηκε ότι γίνονται παρακολουθήσεις, αλλά αυτός γιατί να το γνωρίζει, πρωθυπουργός είναι;) και πολλά ακόμα. Το μόνο που γνώριζε αναλυτικά (και το είπε χωρίς περιστροφές στη συνέντευξη του στον κ.Χατζηνικολάου στον ΑΝΤ1) είναι το «με πόσους βαθμούς διαφορά πήρε το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός τα προηγούμενα χρόνια»… Βαθύς γνώστης της πραγματικότητας!

Είμαι απολύτως σίγουρος ότι κάποιοι κρύβουν από τον πρωθυπουργό την ακρίβεια (διαφορετικά θα είχε ήδη πάρει μέτρα), δεν τον ενημερώνουν για τα «ουρανοκατέβατα κέρδη» των εταιρειών ενέργειας (αν το γνώριζε θα τις κρατικοποιούσε όλες αμέσως), για την αστυνομική βία (θα διόριζε οικολόγο ως υπουργό Προστασίας του Πολίτη), για τον Πάτση και τις άλλες «γαλάζιες ακρίδες» που εν αγνοία του λυμαίνονται τον δημόσιο κορβανά. Όχι, για αυτά δεν έχει ενημερωθεί ακόμα.

Εμείς πάντως επαναλαμβάνουμε τις ευχαριστίες μας στον «καλύτερο πρωθυπουργό των τελευταίων 40 χρόνων» (όπως έγραψαν παλιότερα και ορισμένα ΜΜΕ που τώρα του επιτίθενται).

Σε ευχαριστούμε, ω πρωθυπουργέ…

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)