to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:58 | 18.05.2021

Κοινωνία

«Αμετάκλητα Όχι»: Συγκέντρωση ενάντια στο νομοσχέδιο Τσιάρα για τη συνεπιμέλεια

Με πανό «όχι στο νομοσχέδιο, όχι στην επιστροφή της πατριαρχίας» και συνθήματα «καμιά ανοχή σε νόμους δώρο στον κακοποιητή», η συγκέντρωση στο Σύνταγμα το απόγευμα της Τρίτης


Από το ρεπορτάζ του Κώστα Παπαντωνίου στην Αυγή:

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης, ενάντια στο νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί προς ψηφιση αύριο, Τετάρτη, στη Βουλή. Στη συγκέντρωση συμμετέχουν και καλούν φεμινιστικές οργανώσεις, πρωτοβουλίες και συλλογικότητες, αλλά και οργανώσεις από τον αριστερό και αναρχικό χώρο.

Και οι φωτογραφίες του Μάριου Λώλου:

Οι συγκεντρωμένοι άνοιξαν πανό μπροστά από τη Βουλή που γράφουν ενδεικτικά «όχι στο νομοσχεδιο, οχι στην επιστροφη της πατριαρχιας», φωνάζουν συνθήματα όπως «καμια καμια ανοχή σε νομους δωρο στον κακοποιητη» και κρατούν πλακάτ τα μηνύματα των οποίων κινούνται στο ίδιο πνεύμα γράφοντας «το νομοσχεδιο Τσιάρα φιμώνει γυναίκες και παιδιά».

Οι διαδηλώτριες και διαδηλωτές ζητούν την αμετάκλητη και οριστική απόσυρση του νομοσχεδίου Τσιάρα χαρακτηρίζοντας το εκδικητικό προς τις γυναίκες, ενώ καταγγέλλουν ταυτόχρονα την προσπάθεια που γίνεται από κύκλους να προωθήσουν τη ψήφισή του, εργαλειοποιώντας κι εκθέτοντας παιδιά.

Λένε επίσης αμετάκλητα όχι στο νομοσχέδιο για μια σειρά ακόμη από λόγους μ' έναν από τους κυριότερους τον κίνδυνο να συνεχιστεί η επαφή των παιδιών με κακοποιητικούς γονείς που θα μπορούν να περνάνε πλέον χρόνο κανονικά μαζί τους, εφόσον δεν έχει υπάρξει πρωτόδικη απόφαση, για τη λήψη της οποίας χρειάζεται τουλάχιστον μια διετία.

Το οξύμωρο είναι ότι πρόκειται για ένα από τα ελάχιστα σημεία στα οποία έχει αναγκαστεί να υποχωρήσει η κυβέρνηση, καθώς η αρχική πρόβλεψη ήταν ακόμη χειρότερη, επιτρέποντας την αναγκαστική συνεπιμέλεια μέχρι να υπάρξει τελεσίδικη δικαστική απόφαση, δηλαδή γι ακόμη περισσότερα χρόνια. Να πούμε τέλος ότι η κινητοποίηση γίνεται με φόντο και τις τελευταίες έντονες αντιδράσεις των βουλευτριών της Νέας Δημοκρατίας Μαριέττας Γιαννάκου και Όλγας Κεφαλογιαννη, οι οποίες κατέθεσαν πριν λίγες ημέρες δεκα τροπολογίες για αλλαγές στο νομοσχέδιο που απορρίφθηκαν όλες κι όπως φαίνεται μετά την απόρριψή τους πρόκειται να το καταψηφίσουν.

Κατά της αναγκαστικής συνεπιμέλειας έχει ταχθεί και ο βουλευτής Δωδεκανήσου της ΝΔ Βασίλης Υψηλάντης, με συνέπεια να πρόκειται για το 1ο κυβερνητικό νομοσχέδιο επί Νέας Δημοκρατίας το οποίο θα καταψηφιστεί από στελέχη της κυβέρνησης, ενώ υπάρχει η αίσθηση ότι ο αριθμός των 155 βουλευτών που αναμένεται να το εγκρίνουν, μπορεί να μειωθεί κι άλλο.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)