to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:35 | 06.02.2020

Κοινωνία

Συλλαλητήριο για το Ασφαλιστικό: Στις 18 Φλεβάρη απεργούμε για δημόσια και δωρεάν κοινωνική ασφάλιση

Με αιτήματα-συνθήματα «να αποσυρθεί τώρα ο νόμος-λαιμητόμος Κατρούγκαλου-Βρούτση, κάτω τα χέρια από την κοινωνική ασφάλιση, αποκλειστικά δημόσια, υποχρεωτική για όλους»


«Απαιτούμε να αποσυρθεί τώρα ο νόμος-λαιμητόμος Κατρούγκαλου - Βρούτση! Όλα κερδίζονται στον δρόμο του αγώνα! Με το κεφάλι ψηλά, με το δίκιο στο πλευρό μας, οργανώνουμε τον αγώνα για δημόσια και δωρεάν Κοινωνική Ασφάλιση! Στις 18 Φλεβάρη απεργούμε!» ήταν το μήνυμα του αποψινού συλλαλητηρίου που οργάνωσαν Εργατικά Κέντρα, ομοσπονδίες και συνδικάτα σε περιοχές της Αττικής και σε 16 πόλεις της χώρας. 

Στη συγκέντρωση της Αθήνας, στα Προπύλαια, η οποία προηγήθηκε του συλλαλητηρίου το οποίο κατέληξε στην οδό Ερμού στο Μοναστηράκι, ομιλητής ήταν ο Κώστας Δράκος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών (ΠΟΛ) και της Ένωσης Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (ΕΛΕΠΑ). Αναφερόμενος καταρχήν στην σημερινή νέα 24ωρη απεργία στη Γαλλία, επισήμανε ότι η επίθεση ενάντια στην κοινωνική ασφάλιση «είναι συντονισμένη από τα αφεντικά απανταχού» και «κοινή στρατηγική της ΕΕ και όλων των αστικών κυβερνήσεων».

«Η ΝΔ δεν φέρνει νέο νόμο. Εφαρμόζει κατά γράμμα τον νόμο Κατρούγκαλου αφού η αρχιτεκτονική του παραμένει απαράλλακτη. Απλά κάνει κάποιες προσθήκες για να τον θωρακίσει και για να ξεπεράσει τα νομικά κενά. Αυτός ο νόμος αποτέλεσε ως και σήμερα την κορύφωση της αντιασφαλιστικής επίθεσης καθώς ενσωμάτωσε όλες τις ανατροπές σε βάρος ασφαλισμένων και συνταξιούχων. Δικαίως ονομάζεται λοιπόν από τους εργαζόμενους νόμος Βρούτση - Κατρούγκαλου» πρόσθεσε.

Ο Κ. Δράκος τόνισε ότι «το Ασφαλιστικό δεν είναι μόνο η σύνταξη. Είναι η υγεία, η πρόνοια, η νοσηλεία σε νοσοκομείο, τα φάρμακα, η προστασία της μητρότητας, τα εμβόλια» και πρόσθεσε: «Απαιτούμε επιστροφή των κλεμμένων αποθεματικών των Ταμείων που πήγαν στις ανακεφαλαιοποιήσεις τραπεζών και κάθε είδους ενισχύσεις των μονοπωλιακών ομίλων, αύξηση του προϋπολογισμού για υγεία - πρόνοια, υψηλής ποιότητας παροχές υγείας, μείωση των ορίων συνταξιοδότησης».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)