to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:50 | 23.02.2014

Κοινωνία

Σε εξέλιξη οι εκλογές στους δικηγορικούς συλλόγους της χώρας

Νωρίς το πρωί άνοιξαν οι κάλπες στους 62 από τους 63 δικηγορικούς συλλόγους της χώρας, όπου προσέρχονται οι 41.980 δικηγόροι για να αναδείξουν νέους προέδρους και νέα διοικητικά συμβούλια. Στις 2 & 4 Μαρτίου ο δεύτερος γύρος


Στις κάλπες προσέρχονται οι δικηγόροι όλης της χώρας για να αναδείξουν νέο πρόεδρο στους Δικηγορικούς Συλλόγους έτσι ώστε να επιλύσει τα καυτά θέματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τους.

Στους μεγάλους Δικηγορικούς Συλλόγους οι εκλογές θα συνεχιστούν και τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου, ενώ αναμένεται να υπάρξει και δεύτερη εκλογική μάχη μεταξύ των δύο πρώτων του πρώτου γύρου στις 2 και 4 Μαρτίου 2014.

Οι δικηγορικές εκλογές διεξάγονται στους 62 από τους 63 Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας. Δεν θα γίνουν εκλογές στον Δικηγορικό Σύλλογο Γρεβενών, καθώς απεβίωσε η πρόεδρός του Δήμητρα Καραθάνου, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η ανακήρυξη των υποψηφίων.

Στην Αθήνα, οι 21.471 δικηγόροι θα ψηφίσουν σε 26 εκλογικά τμήματα τα οποία στεγάζονται στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών (Ακαδημίας 60). Στα τμήματα αυτά υπάρχουν 26 κάλπες για τους προέδρους και αντίστοιχες για τους συμβούλους.

Τον ΔΣΑ τον διεκδικούν επτά συνδυασμοί με υποψήφιο πρόεδρο, έξι συνδυασμοί χωρίς υποψήφιο πρόεδρο, ένας μεμονωμένος υποψήφιος πρόεδρος και 280 υποψήφιο σύμβουλοι.

Στη Θεσσαλονίκη, η εκλογική διαδικασία, η οποία ξεκίνησε το πρωί υπό βροχή, διεξάγεται στην αποθήκη Γ’ του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης.

Οι κάλπες θα κλείσουν σήμερα στις 19:00 το απόγευμα για να ανοίξουν αύριο πάλι, οπότε θα ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος των εκλογών. Το πιθανότερο είναι να υπάρξει και δεύτερος γύρος, στις 2 και 4 Μαρτίου, για την ανάδειξη του νέου προέδρου από το εκλογικό σώμα.

Την ψήφο των 6.330 δικηγόρων της πόλης, διεκδικούν εννέα υποψήφιοι πρόεδροι, από τους οποίους ένας κατέρχεται αυτόνομα χωρίς συνδυασμό, ενώ χωρίς επικεφαλής «κατεβαίνει» μία παράταξη.

Υποψήφιος με την Ριζοσπαστική Κίνηση Δικηγόρων Αθήνας για τη θέση του Προέδρου του ΔΣΑ είναι ο Βασίλης Παπαστεργίου. Στο ΔΣΘ, η Ριζοσπαστική Δικηγορική Συνεργασία, με υποψήφιο πρόεδρο τον Χρήστο Μπακέλλα επιδιώκει να κάνει την έκπληξη ανατρέποντας τη σημερινή συντηρητική διοίκηση. 

(μέρος των πληροφοριών από το In.gr)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)