to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:33 | 31.05.2013

Κοινωνία

Σε εξέλιξη οι δράσεις του Blockupy στη Φρανκφούρτη (ενημέρωση)

Δράση ενάντια στο «αεροδρόμιο των απελάσεων», μετά τις πρωινές δράσεις στα κεντρικά της ΕΚΤ και άλλων τραπεζών, με 3.000 συμμετέχοντες παρά το κρύο, τη βροχή και την αστυνομία


Μετά την πρωινή διαμαρτυρία μπροστά στα κεντρικά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (διαβάστε περισσότερα εδώ: Σε κλοιό διαδηλωτών η ΕΚΤ στη Φραγκφούρτη (φωτ.) και δείτε σχετικό βίντεο παρακάτω), οι διαδηλωτές του Blockupy έχουν προχωρήσει σε κατάληψη χώρων στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης ενώ ταυτόχρονα γίνοντια διαμαρτυρίες σε άλλα σημεία της πόλης.

3.00 μ.μ.: Από το μπλοκάρισμα στο Τέρμιναλ 1 του «αεροδρομίου των απελάσεων». Παρά τις προειδοποιήσεις, οι διαδηλωτές επιμένουν στο δικαίωμά τους να διαμαρτύρονται.

2.50 μ.μ.: Συνεχίζονται οι δράσεις σε διάφορα κεντρκά σημεία της πόλης, εδώ διαμαρτυρία στην benetton (φωνάζουν "ντροπή σου")

2.45 μ.μ.: Ζωντανή μετάδοση από τη δράση στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης: http://www.castortv.de/ απ' οπου και η φωτογραφία πριν λίγο:

https://pbs.twimg.com/media/BLl1O-ICMAAasAC.jpg

 

 2.35 μ.μ.: Διαμαρτυρία μπροστά στα καταστήματα (ρούχων;)  Zeil με το σύνθημα «Η μόδα σας είναι τόσο κομψή όσο ο θάνατος στο Μπαγκλαντές» - "Eure Mode ist so fesch, wie der Tod in Bangladesch.", μια αναφορά προφανώς στα πρόσφατα πολύνεκρα δυστυχήματα στις φάμπρικες της ασιατικής χώρας

Αυτή την ώρα (2 μ.μ. ώρα Ελλάδας) ομάδες διαδηλωτών κινούνται στην πόλη κάνοντας διάφορες δράσεις υπό το σύνθημα «επανακατακτήστε/παρτε πίσω την πόλη σας»:

Embedded image permalink

Ανάρτηση πανό

Πριν από λίγο, έριξαν κόκκινο χρώμα στο συντριβάνι του Zeil:

Embedded image permalink

και εδώ οι διαδηλωτές κατά τη δράση στο «αεροδρόμιο των απελάσεων» όπως λένε το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης:

Embedded image permalink

 Για ενημέρωση από το Twitter των διοργανωτών: https://twitter.com/Blockupy

 Το σχετικό κάλεσμα για τις σημερινές δράσεις: Παραλύστε την ΕΚΤ στις 31 Μαίου

Στη φωτ. αριστερά: διαδηλωτές σήμερα προς εργαζόμενο στην ΕΚΤ: «Δεν έχει δουλειά σήμερα!»

Βίντεο από τη διαδήλωση στην ΕΚΤ σήμερα το πρωί:

* * *

Διαβάστε ακόμη:

Τι είχε συμβεί πέρσι στο Blockupy:

Οι λαοί πολιορκούν το το χρηματιστηριακό κέντρο της ΕΕ

«Η πορεία των 35000 διαδηλωτών, η μεγαλύτερη στην πόλη της Φρανκφούρτης εδώ και δεκαετίες, το περασμένο Σαββάτο 19/5, ήταν το απαύγασμα των τεσσάρων ημερών του blockupy και η καλύτερη απάντηση σε μία πρωτοφανούς μεγέθους επιχείρηση τρομοκράτησης με την καθολική απαγόρευση, από κυβέρνηση, δήμο και αστυνομία, κάθε εκδήλωσης διαμαρτυρίας. 

 

Η οργάνωση τoυ blockupy (block και occupy – μπλόκο και κατάληψη) του χρηματιστηριακού κέντρου της Φρανκφούρτης, που φιλοξενεί το χρηματιστήριο, την έδρα της ΕΚΤ, της Γερμανικής Τράπεζας και πολλών μεγάλων ευρωπαϊκών τραπεζών...».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)