to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:37 | 16.07.2021

Κοινωνία

Υπό πλήρη έλεγχο η πυρκαγιά στη Σάμο

Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά στην Σάμο - Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν στο νησί


Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε περί τις 2.30 το μεσημέρι η πυρκαγιά που κατέκαψε μεγάλες δασικές εκτάσεις στη Σάμο, από χθες το μεσημέρι οπότε εκδηλώθηκε.

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, που είτε εδρεύουν στο νησί είτε έφθασαν εκεί από την υπόλοιπη Ελλάδα, μαζί με εθελοντές βρίσκονται στο χώρο των καμένων εκτάσεων προκειμένου να αποφευχθούν αναζωπυρώσεις.

«Η περίμετρος της φωτιάς είναι  μεγάλη, ενώ έχουμε διάσπαρτες μεμονωμένες εστίες. Κάνουμε ό,τι είναι εφικτό», τόνισε νωρίτερα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ο οποίος από χθες το βράδυ βρίσκεται στο νησί, μαζί με τον Εθνικό Διοικητής Πολιτικής Προστασίας, Θεοδόσιο Δημακογιάννη και συντονίζουν την επιχείρηση των πυροσβεστικών δυνάμεων.

«Όσον αφορά το Κοκκάρι, δόθηκε εντολή για οργανωμένη απομάκρυνση κατοίκων για προληπτικούς λόγους, αλλά, τελικά, δεν χρειάστηκε να φύγουν, αφού η φωτιά αντιμετωπίστηκε δραστικά».

Σημειώνεται πως χθες το βράδυ εστάλη προειδοποίηση της Πολιτικής Προστασίας, μέσω του 112, σε κατοίκους, από τους οποίους ζητήθηκε να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

«Ας ελπίσουμε να είναι μια καλύτερη ημέρα. Η μάχη δίνεται συνεχώς έφτασαν ενισχύσεις το βράδυ. Το μέτωπο το βράδυ ήταν χιλιόμετρα. Ελπίζουμε να πάει καλύτερα χωρίς μεγαλύτερες συνέπειες γιατί ο κόσμος έχει ταλαιπωρηθεί», δήλωσε το πρωί της Παρασκευής ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου Γιώργος Στάντζος στο Open.

Σύμφωνα με τον ίδιο τα στρέμματα που έχουν γίνει στάχτη ανέρχονται σε «αρκετές χιλιάδες».

Σε γενική επιφυλακή τέθηκαν όλες οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των ΠΕ.ΠΥ.Δ. της Επικράτειας.

Αργά το βράδυ της Πέμπτης έφτασε προειδοποίηση της πολιτικής προστασίας μέσω του 112 για τους κατοίκους στις περιοχές Μυτιληνιών, Βουρλιωτών, Μαυρατζαίων να είναι σε επαγρύπνηση εξαιτίας της φωτιάς.

tags: Σάμος

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)