to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:26 | 19.01.2016

Πολιτική

Σε εξέλιξη η συνάντηση Π. Παυλόπουλου - Μ. Ντράγκι στη Φρανκφούρτη

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναμένεται να επαναλάβει ότι μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, «έρχεται η ώρα των εταίρων», δηλαδή θα πρέπει και η ΕΚΤ να επανεξετάσει το θέμα της ένταξης των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης


Με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι συναντάται αυτή την ώρα στη Φρανκφούρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Προκόπης Παυλόπουλος αναμένεται να επαναλάβει ότι μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, «έρχεται η ώρα των εταίρων», δηλαδή θα πρέπει και η ΕΚΤ να επανεξετάσει το θέμα της ένταξης των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

"Βάζω πλάτη για τον τόπο, όπως επιβάλλει ο ρόλος μου, και προς την κατεύθυνση αυτή αγωνίζομαι με όλες τις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις του τόπου", δήλωσε ο κ. Παυλόπουλος μετά την ολοκλήρωση των επαφών του στο Βερολίνο και λίγο πριν μεταβεί στην Φρανκφούρτη. Η Ελλάδα δηλώνει την συμπαράστασή της στην προσπάθεια της ΕΚΤ να διαδραματίσει τον ρόλο τής πραγματικής κεντρικής τράπεζας, ιδίως σε ό,τι αφορά τα προγράμματα ρευστότητας, δήλωσε σχετικά ο κ. Παυλόπουλος. 

Χθες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κατά τις συναντήσεις του τόσο με τον ομοσπονδιακό Πρόεδρο της Γερμανίας Γιοάχιμ Γκάουκ όσο και με την καγκελάριο 'Αγγελα Μέρκελ, τόνισε ότι η Ελλάδα θα τηρήσει στο ακέραιο τις δεσμεύσεις της, αλλά επισήμανε ότι το ίδιο πρέπει να πράξουν και οι εταίροι της, ανοίγοντας, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, τη συζήτηση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους και προχωρώντας σε διορθώσεις του προγράμματος όπου διαπιστωθεί ότι αυτό είναι λανθασμένο.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)