to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:32 | 25.05.2020

Κοινωνία

«Είναι ένας άνθρωπος που τον μποδίζουν να βαδίζει»: Η συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Β. Δημάκη με τον φακό του left.gr (βίντεο)

Συλλογικότητες πραγματοπoίησαν συγκέντρωση αλληλεγγύης υπέρ του απεργού πείνας και δίψας Βασίλη Δημάκη έξω από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη τραγουδώντας «Είναι ένας άνθρωπος που τον μποδίζουν να βαδίζει, είναι ένας άνθρωπος που τον αλυσοδένουνε».


Φωτογραφίες και βίντεο: Άγγελος Καλοδούκας

Μαζική συγκέντρωση αλληλεγγύης πραγματοποίησαν συλλογικότητες έξω από το Υπ. Προστασίας του Πολίτη το απόγευμα της Δευτέρας. Εκατοντάδες διαμαρτυρόμενοι κρατώντας φωτογραφία του και πανό αλλεγγύης έχοντας συγκεντρωθεί και φωνάζουν συνθήμετα υπέρ του δικαιώματος του κρατούμενου Βασίλη Δημάκη να σπουδάσει, αλλά και τραγουδώντας «Είναι ένας άνθρωπος που τον μποδίζουν να βαδίζει, είναι ένας άνθρωπος που τον αλυσοδένουνε».

Στη συγκέντρωση μίλησε ο συνήγορος του Β. Δημάκη.

Στη συγκέντρωση βρέθηκαν και ο Τομέας Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ.

 8 άτομα, πλήθος και υπαίθριες δραστηριότητες 4 άτομα, ουρανός, δέντρο και υπαίθριες δραστηριότητες

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ: ΣΥΡΙΖΑ: Αποκλειστικά υπεύθυνη η κυβέρνηση Μητσοτάκη για ό,τι συμβεί στον Βασίλη Δημάκη

Θυμίζουμε πως σε νέες περιπέτειες εισέρχεται όχι μόνο η πορεία των σπουδών του Βασίλη Δημάκη, αλλά και η υγεία του, καθώς από το Σάββατο με επιστολή που κοινοποίησε στην πρωτοβουλία «Αλληλεγγύης στον κρατούμενο φοιτητή Βασίλη Δημάκη», ανακοινώνει πως διακόπτει εκ νέου τη λήψη τροφής και νερού, αλλά και την επικοινωνία με τους πάντες. Αφορμή για ακόμη μια φορά οι εμπαιγμοί και οι ψεύτικες δεσμεύσεις του υπ. ΠΡΟ.ΠΟ. και της διοίκησης των φυλακών περί αναίρεσης της τιμωρητικής μεταγωγής του που τον αποκόπτει από τις σπουδές του.

Οι δεσμεύσεις που δεν υλοποιήθηκαν ποτέ είχαν οδηγήσει στη διακοπή της απεργίας πείνας και δίψας πριν μερικές ημέρες, μετά το τότε κύμα αντιδράσεων. Φαίνεται πως οι δεσμεύσεις δόθηκαν σε μια προσπάθεια (και υπό την ελπίδα εκ μέρους του υπουργείου) να σταματήσουν οι αντιδράσεις και να μην υπάρξει ενδεχόμενο δυναμικό νέο κύμα.

Φωτογραφίες από την συγκέντρωση:

Με ένα βιβλίο και μια φωτογραφία του οι αλληλέγγυοι στον Δημάκη στη Θεσσαλονίκη

Μαζική ήταν και η συγκέντρωση στην Θεσσαλονίκη με κόσμο να συγκεντρώνεται κρατώνας έναν βιβλίο και μια φωτογραφία του απεργού πείνας και δίψας Βασίλη Δημάκη.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)