to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:25 | 15.09.2019

Κοινωνία

Σε εξέλιξη η μεγάλη πυρκαγιά στο Λουτράκι

Μάχη με τις πολλές εστίες και αναζωπυρώσεις δίνουν οι πυροσβέστες στο Λουτράκι. Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις


   Μάχη με τις αναζωπυρώσεις και τις πολλές διάσπαρτες εστίες δίνουν στο Λουτράκι οι δυνάμεις πυρόσβεσης, που ανανεώθηκαν και ενισχύθηκαν το πρωί, προκειμένου να οριοθετήσουν την πυρκαγιά για να μπορέσουν να την ελέγξουν.

   Από τις πρώτες πρωινές ώρες επιχειρούν και τα εναέρια μέσα, ενώ δύο πεζοπόρα τμήματα μεταφέρθηκαν στην κορυφή του βουνού με ελικόπτερο σούπερ πούμα της Πυροσβεστικής, μαζί με μια δεξαμενή πέντε τόνων νερού, και αντιμετωπίζουν την πυρκαγιά από το σημείο αυτό, καθώς το ανάγλυφο της; περιοχής είναι τέτοιο που δεν επιτρέπει την κίνηση οχημάτων.

   Αυτή την ώρα επιχειρούν από αέρος τέσσερα αεροσκάφη και έξι ελικόπτερα, ενώ οι επίγειες δυνάμεις είναι συνολικά 169 πυροσβέστες με 24 οχήματα και 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Συνδρομή παρέχουν μηχανήματα έργου του Ελληνικού Στρατού, εθελοντές καθώς και υδροφόρες της Περιφέρειας και των δήμων.

   Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, τη νύχτα οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να εμποδίσουν την επέκταση της φωτιάς, αλλά το πρωί, λόγω της ενίσχυσης των ανέμων, άρχισαν οι αναζωπυρώσεις.

   Αυτή την ώρα δεν υπάρχει ενιαίο μέτωπο αλλά πολλές εστίες διάσπαρτες σε μια μεγάλη περίμετρο, βόρεια και δυτικά της πόλης του Λουτρακίου.

   Η φωτιά έφτασε έως την Μονή του Αγίου Παταπίου, που έχει εκκενωθεί από χτες, αλλά δεν την απείλησε, καθώς όλη η περιοχή γύρω είναι αποψιλωμένη και οι πυροσβεστικές δυνάμεις την αντιμετώπισαν.

   Οι επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων εκτιμούν ότι η αποφασιστική μέρα για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς θα είναι αύριο, που αναμένεται ότι θα σταματήσουν εντελώς οι άνεμοι.

   Σε ό,τι αφορά την εικόνα στα υπόλοιπα μέτωπα που άνοιξαν χτες, υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στα Μέγαρα, ενώ και σε όλη την Ελλάδα δεν υπάρχουν «ανοιχτές» πυρκαγιές, καθώς όλες είναι σε ύφεση ή έχουν τεθεί υπό έλεγχο, χάρις στην άμεση κινητοποίηση των δυνάμεων πυρόσβεσης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)