to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:49 | 03.07.2022

Κοινωνία

Πυρκαγιές: Φωτιές σε Αχαΐα και Ηλεία - Απειλήθηκαν κοινότητες - Φωτιά και στη Λευκάδα

Τρεις κοινότητες του δήμου Ήλιδας απειλεί η φωτιά που εκδηλώθηκε αρχικά στην περιοχή Πόρτες της Αχαΐας - Συνολικά 53 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο - Έκτακτη ενημέρωση από την πυροσβεστική - Σε εξέλιξη και η φωτιά στη Λευκάδα, πάνω από το δημοφιλές Πόρτο Κατσίκι - Υπό έλεγχο οι φωτιές σε Εύβοια, Ασπρόπυργο


      Τρεις κοινότητες του δήμου Ήλιδας στην Ηλεία απειλεί η φωτιά που εκδηλώθηκε τις απογευματινές ώρες στην περιοχή Πόρτες της Αχαΐας και στη συνέχεια πέρασε στη γειτονική περιφερειακή ενότητα.

Σημειώνεται ότι η πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 16:00 σε δασική έκταση στις Πόρτες Αχαΐας είναι σε εξέλιξη κι επιχειρούν 130 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 43 οχήματα, 6 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα, εκ των οποίων το 1 ελικόπτερο είναι για εναέριο συντονισμό. Συνδρομή στο έργο της κατάσβεσης παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

      Όπως ανέφερε μιλώντας στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, «το πύρινο μέτωπο κατευθύνεται προς τις κοινότητες, Κότρωνα και Καραγιαννέικα, οι οποίες έχουν ήδη εκκενωθεί, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να ανακόψουν τη φωτιά πριν φθάσει στην ορεινή κοινότητα, Λάττα».

      Σύμφωνα πάντα με τον αντιπεριφερειάρχη, «η κοινότητα Λάττα βρίσκεται σε δύσβατο σημείο με πυκνή βλάστηση και ήδη δυνάμεις της πυροσβεστικής επιχειρούν στην περιοχή, ενώ μηχανήματα έργου της περιφέρειας ανοίγουν αγροτικούς δρόμους και αντιπυρικές ζώνες».

      Επίσης, ο Βασίλης Γιαννόπουλος, ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι «οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να ανακόψουν το πύρινο μέτωπο που κατευθυνόταν προς την κοινότητα Βάλμη, έχοντας μάλιστα πλησιάσει τα πρώτα σπίτια σε απόσταση περίπου 150 μέτρων».

Μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε σε όσους βρίσκονται στην Βάλμη Ηλείας να εκκενώσουν την περιοχή λόγω πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στη Βάλμη Ηλείας εκκενώστε τώρα προς Αγραπιδοχώρι. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών Οδηγίες προστασίας. https://bit.ly/32VyYzm». Συνολικά 53 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο

Όπως ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, ανθυποπυραγός Ραφαέλα Τζίμα, σε έκτακτη ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε πριν λίγο, μετά από εισήγηση του επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων εκδόθηκε μήνυμα από το 112 για προληπτική οργανωμένη απομάκρυνση των κατοίκων του χωριού Βάλμη Ηλείας.

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην Λευκάδα

Σε εξέλιξη είναι πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Πόρτο Κατσίκι της Λευκάδας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 3μιση το μεσημέρι και καίει χαμηλή θαμνώδη βλάστηση, ενώ δεν έχει αναφερθεί μέχρι στιγμής απειλή για κάποιον οικισμό. Στο σημείο επιχειρούν 32 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, 9 οχήματα, 4 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο, ενώ συνδρομή παρέχουν και υδροφόρες ΟΤΑ.

Αμαλιάδα: Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην περιοχή Χάβαρι

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά που εκδηλώθηκε τις μεσημβρινές ώρες σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Χάβαρι, της Αμαλιάδας.

Στο σημείο εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, προκειμένου να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο την φωτιά και να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν αναζωπυρώσεις.
_________

Υπό έλεγχο έχουν τεθεί επίσης οι εξής πυρκαγιές:

Υπό έλεγχο τέθηκε πριν από λίγο (απόγευμα Κυριακής) η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στην Κάρυστο Ευβοίας στην περιοχή Κάμπος.

Επίσης κανονικά διεξάγεται πλέον η κυκλοφορία των οχημάτων στην περιφερειακή Αιγάλεω καθώς νωρίτερα είχε διακοπεί και στα δύο ρεύματα από το ύψος της Αττικής Οδού έως τα διυλιστήρια λόγω της πυρκαγιάς στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)