to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Σε επίσχεση οι εργαζόμενοι του καναλιού TVS στις Σέρρες

Τη διοίκηση του τηλεοπτικού σταθμού των Σερρών TVS καλεί να τακτοποιήσει τις οφειλές της προς του εργαζόμενους του καναλιού, η Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Βορείου Ελλάδος.


«Εδώ και μερικές μέρες, οι συνάδελφοί μας στο TVS έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας, αφού ο εργοδότης τους τούς χρωστάει δεδουλευμένα αρκετών μηνών», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους και εξηγούν:

«Αναγκάστηκαν να προχωρήσουν σ' αυτή την ενέργεια μετά από αλλεπάλληλες οχλήσεις προς την εργοδοσία τους για την καταβολή των δεδουλευμένων τους. Αντί όμως η διοίκηση του Τηλεοπτικού Σταθμού να συμμορφωθεί και να προχωρήσει στην καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους της, χρησιμοποιεί μεθόδους, παρανομώντας στο έπακρο. Καλούμε τη Διοίκηση του εν λόγω τηλεοπτικού σταθμού να εξοφλήσει άμεσα τους εργαζόμενους της και από εδώ και πέρα να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της, γιατί αλλιώς θα προβούμε σε όλες τις νόμιμες ενέργειες που θα διασφαλίζουν τα δικαιώματα των μελών μας».

Από την πλευρά της, η ΕΣΗΕΜ-Θ καταγγέλλει την εργοδοσία και επισημαίνει:

«Έμπρακτη απαξίωση στο δικαίωμα της κοινωνίας των Σερρών στην ενημέρωση αποτελεί η ενέργεια του ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού TVS, Ν. Τσέπελα, να διακόψει από την περασμένη Πέμπτη 4/6/2015 όλες τις δημοσιογραφικές εκπομπές του προγράμματος. Η εργοδοσία του σταθμού οφείλει στους δημοσιογράφους που απασχολεί δεδουλευμένα από τον Ιανουάριο έως σήμερα και το επίδομα άδειας του 2014. Αντί να αναζητήσει τρόπους για να καλύψει τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις που επιβάλλει ο νόμος έναντι των εργαζομένων, καταφεύγει σε ενέργειες που στερούν από τους δημοσιογράφους το αντικείμενο της εργασίας τους».

Νίκος Φωτόπουλος

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)