to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:53 | 01.06.2016

Κοινωνία

Διαμαρτυρία των εργαζομένων για το «λουκέτο» στο Ledra Athens

Έξω από το ξενοδοχείο Athens Ledra επί της λεωφόρου Συγγρού έχουν συγκεντρωθεί εργαζόμενοι, μετά το «λουκέτο» στο ξενοδοχείο - Στις 2 το μεσημέρι αναμένεται να πραγματοποιήσουν κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας


Οι περίπου 150 εργαζόμενοι ξεκίνησαν από το βράδυ της Τρίτης επίσχεση εργασίας, καθώς είναι απλήρωτοι για περισσότερους από δύο μήνες. Ωστόσο, όπως δήλωσαν στον ΑΝΤ1, κατά τη διάρκεια της νύχτας εξυπηρετούσαν τους πελάτες, οι οποίοι αποχωρούσαν μαζικά από το ξενοδοχείο.

Συγκεντρωμένοι έξω από το Athens Ledra οι εργαζόμενοι

(φωτογραφία: Eurokinissi)

Οι εργαζόμενοι δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμένουν για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί εντός του ξενοδοχείου ώστε να αποτραπεί οποιαδήποτε κίνηση θίγει τα συμφέροντα τους. Η διοίκηση του ξενοδοχείου δεν δέχεται πλέον άλλους τουρίστες και τους οποίους προωθεί σε άλλα ξενοδοχεία.

Βασικός πιστωτής του ξενοδοχείου είναι η Alpha, στην οποία οι οφειλές διαμορφώνονται περίπου στα 33 εκατ. ευρώ. Στο παρελθόν είχε επιδιώξει να βγάλει σε πλειστηριασμό το εμβληματικό ξενοδοχείο, ωστόσο την τελευταία στιγμή σταμάτησε καθώς έγιναν συνεννοήσεις με την οικογένεια Παρασκευαίδη που το κατέχει.

Το Athens Ledra ιδρύθηκε τη δεκαετία του 1980 από τον Γεώργιο Παρασκευαΐδη. Ύστερα από τον θάνατό του, τον Δεκέμβριο του 2007, η οικογένειά συνέχισε να το ελέγχει. Το 2013 ολοκληρώθηκε η τριακονταετής σύμβαση με την αμερικανική αλυσίδα Marriott και μετονομάστηκε λίγους μήνες αργότερα από Ledra Marriott σε Athens Ledra.

Το Συνδικάτο Επισιτισμού, Τουρισμού και Ξενοδοχείων επισημαίνει την ανάγκη ο αγώνας των εργαζομένων του ξενοδοχείου «Athens Ledra» να γίνει υπόθεση του κλάδου. Όπως τονίζει, με αφορμή τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο «Athens Ledra», του ομίλου εταιρειών του Παρασκευαΐδη, λόγω της απληρωσιάς και της αβεβαιότητας για το εργασιακό τους μέλλον, το συνδικάτο και οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ σε κάθε ξενοδοχείο, σε κάθε επισιτιστικό κατάστημα είναι στο πλευρό τους στηρίζοντας το δίκαιο αγώνα τους.

Το επιχειρησιακό σωματείο των εργαζομένων σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Σήμερα (σ.σ.: χθες), 31.5.2016, η επιχείρηση του ξενοδοχείου "ATHENS ΛΗΔΡΑ", επίσημα πλέον, ανακοινώνει τη διακοπή της λειτουργίας του λόγω "οικονομικών δυσχερειών", αφήνοντας στο δρόμο 150 μόνιμους εργαζόμενους, 70 εξτρά και τις οικογένειές τους. Αποδεικνύεται επίσημα πλέον ότι αυτός που κλείνει το ξενοδοχείο είναι η ίδια η εργοδοσία.

Οι εργαζόμενοι του "ΛΗΔΡΑ", μαζί με το επιχειρησιακό μας σωματείο δεν κάνουμε πίσω. Η ελπίδα βρίσκεται στη συνέχιση του αγώνα μας. Μέσα από συλλογικές διαδικασίες και αποφάσεις διεκδικούμε:

Άμεση, πλήρη και ολοσχερή εξόφληση όλων των οφειλόμενων δεδουλευμένων αποδοχών και του επιδόματος (δώρο) Πάσχα 2016 σε όλους τους εργαζόμενους, ανεξαιρέτως της εργασιακής τους σχέσης.

Τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας όλου του προσωπικού. Τη διασφάλιση, σε κάθε περίπτωση, όλων των θεμελιωμένων εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων όλου του προσωπικού».

tags: Ledra Athens

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)