to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:45 | 25.06.2013

Διεθνή

Σε επικίνδυνα επίπεδα η ομοφοβία στην Αφρική, λέει η Διεθνής Αμνηστία

Οι ομοφοβικές επιθέσεις στην υπο-σαχάρια Αφρική έχουν φτάσει σε επικίνδυνα επίπεδα και θα πρέπει να σταματήσουν, αναφέρει σε έκθεσή της η Διεθνής Αμνηστία.


Οι κυβερνήσεις των χωρών της Αφρικής ποινικοποιούν τις «ομοφυλοφιλικές πράξεις», προσπαθώντας να ψηφίσουν νέους νόμους και αυστηρές ποινές, σημειώνει η έκθεση.

Σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία, αυτό στέλνει το «τοξικό μήνυμα» ότι οι λεσβίες, οι ομοφυλόφιλοι, οι αμφιφυλόφιλοι και οι τρανς είναι εγκληματίες.

Μάλιστα, ορισμένοι ηγέτες αφρικανικών χωρών ισχυρίζονται ότι το να είναι κανείς ομοφυλόφιλος είναι αντι-αφρικανικό.

Αν και οι ΗΠΑ έχουν καταδικάσει τις ομοφοβικές πολιτικές, λέγοντας ότι θα σταματήσουν την παροχή βοήθειας προς τις χώρες που δεν σέβονται τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων, η έκθεση αναφέρει ότι αμερικανικές θρησκευτικές ομάδες «χρηματοδοτούν και προωθούν την ομοφοβία στην Αφρική».

Η ομοφυλοφιλία αποτελεί έγκλημα σε 38 αφρικανικές χώρες, αναφέρει η έκθεση.

Τα τελευταία πέντε χρόνια, το Νότιο Σουδάν και το Μπουρουντί ψήφισαν νόμους που ποινικοποιούν τις σχέσεις μεταξύ ατόμων ιδίου φύλου. 

«Αυτοί οι δηλητηριώδεις νόμοι θα πρέπει να καταργηθούν και τα δικαιώματα όλων των Αφρικανών να επικυρωθούν» τονίζει η Διεθνής Αμνηστία στην έκθεση με τίτλο «Κάνοντας τον Έρωτα έγκλημα: η ποινικοποίηση της ομοφυλοφιλικής συμπεριφοράς στην υπο-σαχάρια Αφρική».

Η υπόθεση της δολοφονίας του ακτιβιστή Ντέιβιντ Κάτο το 2010 είχε συγκλονίσει όχι μόνο την Ουγκάντα, αλλά και ολόκληρο τον κόσμο.

Συντηρητικά μέσα ενημέρωσης δεν διστάζουν να δημοσιεύσουν φωτογραφίες ομοφυλοφίλων με λεζάντες του τύπου «Κρεμάστε τους», ενώ η αστυνομία βρίσκει μικρές αφορμές για να τους συλλάβει.

Πηγή: in.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)