to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:55 | 13.10.2021

Πολιτική

Σε εκδήλωση για τα 47 χρόνια ΝΔ: «Δύσκολο ραντεβού» Κυρ. Μητσοτάκη με Καραμανλή και Σαμαρά

Η εκδήλωση του Ιδρύματος Κωνσταντίνου Καραμανλή για τα 47α γενέθλια της Νέας Δημοκρατίας σήμερα το απόγευμα, δίνει την αφορμή για να βρεθούν στη Φιλοθέη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τους Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά.


Στην εκδήλωση, όπου θα απευθύνει χαιρετισμό ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα μιλήσει κι ο Κώστας Καραμανλής, ενώ πρόκειται να παρευρεθεί ο Αντώνης Σαμαράς.

Το timing της εκδήλωσης, παρατηρεί σε ρεπορτάζ του το Έθνος, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς γίνεται λίγες ημέρες μετά την υπογραφή της συμφωνίας Ελλάδας- Γαλλίας και παραμονή της υπογραφής της αμυντικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ. Δεδομένο θεωρείται πως ο Κυρ. Μητσοτάκης θα κάνει αναφορά στα εθνικά θέματα, εστιάζοντας και στο ρόλο της Ε.Ε. Αναμένεται να κάνει και μια αναδρομή στην ένταξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή «οικογένεια» και στο κομβικό ρόλο που είχε διαδραματίσει ο Κ. Καραμανλής. Παράλληλα θα αναφερθεί στις προκλήσεις του μέλλοντος και στα επόμενα βήματα της κυβέρνησης.

Επανεμφάνιση Καραμανλή

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η επανεμφάνιση του πρώην πρωθυπουργού K. Καραμανλή με μια πολιτική ομιλία, η οποία δεν θα έχει μόνο ιστορικά χαρακτηριστικά.

Ο κ. Καραμανλής παρακολουθεί μεν τις εξελίξεις αλλά έχει επιλέξει να κάνει ελάχιστες δημόσιες τοποθετήσεις την τελευταία δεκαετία. Σύμφωνα με πληροφορίες θα  κάνει μια αναδρομή στην ιστορική παρακαταθήκη του Κ. Καραμανλή αλλά αναμένεται να επεκταθεί και στις τρέχουσες εξελίξεις στη γεωπολιτική σκακιέρα.

Ο Σαμαράς

Το τρίτο πρόσωπο που θα συγκεντρώσει το ενδιαφέρον είναι ο Αντώνης Σαμαράς, που θα παρευρεθεί στην εκδήλωση. Και μπορεί ο πρώην πρωθυπουργός να μην μιλήσει,  ωστόσο πρόσφατα με συνέντευξη του τοποθετήθηκε εφ’ όλης της ύλης επαναλαμβάνοντας τις «κόκκινες γραμμές» στα εθνικά. 

Οι φυλές

Στη σημερινή εκδήλωση το παρόν θα δώσουν όλες οι γαλάζιες «φυλές», καθώς προσκλήσεις έχουν πάρει υπουργοί, βουλευτές και ευρωβουλευτές του κόμματος (και αναμένεται να υπάρξει μαζική συμμετοχή). Στην εκδήλωση πρώτος θα λάβει τον λόγο ο πρόεδρος του Ιδρύματος- που ήταν και εκ των στενότερων συνεργατών του Κωνσταντίνου  Καραμανλή-  Πέτρος Μολυβιάτης . Θα ακολουθήσει ο  πρώην υπουργός Αχιλλέας Καραμανλής, ενώ αναμένεται να προβληθούν και βίντεο από σημαντικές στιγμές στη διαδρομή του Κων. Καραμανλή.

Το «γαλάζιο» συνέδριο στις αρχές Δεκεμβρίου

To επόμενο μεγάλο «ραντεβού» θα δοθεί στις αρχές Δεκεμβρίου, οπότε και θα πραγματοποιηθεί το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, όπου αναμένεται να καταγραφούν τα ρεύματα στα γαλάζια «νερά» και κυρίως έχει ενδιαφέρον η ισορροπία που διαμορφώνεται  ανάμεσα σε όσους φλερτάρουν την κεντροδεξιά αλλά και στους εκφραστές μιας πιο δεξιάς ατζέντας.

Οι περίπου 5.000 σύνεδροι θα εκλέξουν τη νέα πολιτική επιτροπή . Τα γαλάζια στελέχη βρίσκονται ήδη σε προσυνεδριακού ρυθμούς: αυτή την Κυριακή στις εσωκομματικες εκλογές  θα αναδειχθούν οι προέδροι και  τα μέλη των δημοτικών και των περιφερειακών οργανώσεων συν 1000 σύνεδροι  από την κομματική βάση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ_ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)