to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:42 | 07.11.2019

Πολιτική

Και ο Καράογλου στον ακροδεξιό χορό για το ρατσιστικό μπάρμπεκιου (βίντεο)

Από τη μία αναγνωρίζει το «δικαίωμα» του καθενός «να τρώει ό,τι θέλει, όπου θέλει» (λες και ποτέ τέθηκε τέτοιου είδους ζήτημα) αλλά, από την άλλη, κρατάει αποστάσεις από την «αβάντα» άλλων «γαλάζιων» στελεχών στο ακροδεξιό μπάρμπεκιου τονίζοντας ότι «καλό θα είναι να αποφεύγονται οι εντάσεις γιατί και οι άνθρωποι, οι οποίοι έχουν έρθει είναι δυστυχισμένοι άνθρωποι»...


Σε σχόλιό του για την άθλια ρατσιστική «εκδήλωση» που προγραμματίζουν την Κυριακή 10 Νοεμβρίου στα Διαβατά οι ακροδεξιοί «Ενωμένοι Μακεδόνες» κατά των προσφύγων, με «μπάρμπεκιου με χοιρινό και άφθονο αλκοόλ», ο υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου δεν βρήκε το θάρρος να καταδικάσει με σαφήνεια την συγκεκριμένη παρέμβαση μίσους, καθώς ανέφερε: «Θεωρώ ότι ελευθερία και δημοκρατία έχουμε, ο καθένας μπορεί να τρώει ό,τι θέλει, όπου θέλει, δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα».

Ο υφυπουργός της κυβέρνησης υμπεριλαμβάνεται σε όσους από τη ΝΔ καλύπτουν τις τελευταίες μέρες τη μισαλλοδοξία.

Βέβαια, επιχείρησε να φανεί λιγότερο ανεκτικός, συγκριτικά με άλλα στελέχη της ΝΔ, ως προς την ξενοφοβική αυτή πρωτοβουλία, προκειμένου να μη ρίξει και άλλο λάδι στη φωτιά του αντιπροσφυγικού κύματος (φωτιά την οποία έχει αφήσει ανεξέλεγκτη η κυβέρνηση Μητσοτάκη), προσθέτοντας: «Από εκεί και πέρα καλό θα είναι να αποφεύγονται οι εντάσεις γιατί και οι άνθρωποι, οι οποίοι έχουν έρθει είναι δυστυχισμένοι άνθρωποι οι οποίοι ψάχνουν για ένα καλύτερο μέλλον χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αυτοί θα μας επιβάλουν τον τρόπο ζωής τους, τον πολιτισμό, την παράδοσή τους η οτιδήποτε άλλο», 

Ερωτηθείς για την αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος ο ίδιος επισήμανε την ανάγκη για ισότιμη κατανομή των προσφύγων σε όλη την χώρα, προκειμένου να αποσυμφορηθεί η Κεντρική Μακεδονία, η οποία δέχεται τους περισσότερους πρόσφυγες.

«Η κυβέρνηση έχει πάρει μια πολιτική απόφαση, η οποία λέει ότι οι μετανάστες θα στεγαστούν σε όλη την χώρα πλην των νησιών του ανατολικού Αιγαίου, τα οποία δέχονται το πρώτο κύμα ροής, σε ποσοστό το οποίο δεν θα ξεπερνάει το 1 % του ενεργού πληθυσμού. Θεωρώ ότι με την υλοποίηση αυτής της πολιτικής δέσμευσης θα υπάρχει μια  μεγάλη ανάσα και σε αυτή τη φάση η Κεντρική Μακεδονία είναι αυτή που δέχεται την μεγαλύτερη πίεση και αν υλοποιηθεί και περιμένουμε να γίνει πολύ σύντομα πράξη η κατανομή 1% σε όλη την χώρα θα υπάρχει πολύ μεγάλη βελτίωση του προβλήματος» σχολίασε ο υφυπουργός Μακεδονίας - Θράκης.

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ: «Άδειασμα» Ντόρας σε Κυρανάκη-Πλεύρη για το ρατσιστικό μπάρμπεκιου: «Δεν κατάλαβαν για τι μιλούσαν» (βίντεο)

Κ. Νοτοπούλου: Κ. Καράογλου, δεν σας επιτρέπουμε με ακροδεξιές κορώνες να ντροπιάζετε τον τόπο

Στις δηλώσεις Καράογλου αντέδρασε έντονα η Κατερίνα Νοτοπούλου, με την παρακάτω ανάρτηση:

Πριν από ένα χρόνο το ΥΜΑΘ άνοιξε την πόρτα και την αγκαλιά του σε παιδιά - πρόσφυγες μαζί με τις οικογένειές τους ενώ σε όλη τη διαρκεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ στήριξε τις προσφυγικές δομές με αίσθημα ευθύνης. Στήριξε δομές με πρόσωπα και πόρους.
Δεν είναι μόνο οι νέοι βουλευτές της ΝΔ που εκφράζουν ρητορική μίσους και ρατσισμού. Είναι και παλιοί ...και μάλιστα ο Υφυπουργός Εσωτερικών. Μέσα σε δυο φράσεις ο κ. Καράογλου ντροπιάζει τον θεσμό του Υφυπουργού Μακεδονίας και Θράκης.
Η Μακεδονια Και η Θράκη είναι τόποι που αγκάλιασαν την διαφορετικότητα, έδειξαν αλληλεγγύη στην προσφυγιά. Κ. Καράογλου δεν σας επιτρέπουμε με ακροδεξιές κορώνες να ντροπιάζετε τον τόπο.

Η απάντηση Καράογλου

Σχολιάζοντας την ανάρτηση της Κατερίνας Νοτοπούλου, ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Ενημερώνω την κυρία Νοτοπούλου πως εγώ δεν κάνω πολιτική μέσα από το Facebook. Πέραν, λοιπόν, του σημείου που επικαλείται, πρόσθεσα στη δήλωσή μου οτι: "Καλό θα είναι να αποφεύγονται εντάσεις γιατί και οι άνθρωποι αυτοί είναι δυστυχισμένοι που ψάχνουν για ένα καλύτερο μέλλον. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αυτοί θα μας επιβάλλουν τον τρόπο ζωής τους, τον πολιτισμό τους και την παράδοσή τους". Αυτό το κομμάτι ξέχασε να το "σχολιάσει", εκτός και αν διαφωνεί με το υπόλοιπο σκέλος της δήλωσής μου, το οποίο εσκεμμένα... παραλείπει.

Αλλοίμονο εάν συμφωνούσαμε σε όλα με την κυρία Νοτοπούλου... Σε κάθε περίπτωση, αντιλαμβάνομαι την αγωνία της τώρα που έμεινε πίσω στην εσωκομματική "αρένα" του ΣΥΡΙΖΑ, μιας και τα τελευταία 24ωρα ο συνάδελφός της κ. Γιαννούλης της "κλέβει" την επικοινωνιακή δόξα. Για αυτό προσπαθεί να πλειοδοτήσει επενδύοντας στη μονταζιέρα του ΣΥΡΙΖΑ. Την ενημερώνω ότι οι δηλώσεις των πολιτικών πρέπει να διαβάζονται από την αρχή έως το τέλος και όχι αποσπασματικά".

Αλ. Χαρίτσης: Ο Μητσοτάκης σωπαίνει, εγκλωβισμένος από την ακροδεξιά συνιστώσα του

Ανάρτηση για το συνολικό ζήτημα της «κάλυψης» των ρατσιστικών φωνών από την ΝΔ έκανε την Πέμπτη και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ:

Προχθές, βουλευτές της #ΝΔ δεν δίστασαν να επιδοκιμάσουν κάποιους σαδιστές στα Διαβατά που επιχείρησαν την προσβολή και την ταπείνωση του θρησκευτικού αισθήματος συνανθρώπων μας υπό διωγμό.

Χθες, δεν βρήκαν να πουν ούτε λέξη για τη δολοφονική επίθεση με μαχαίρι σε δωδεκάχρονο προσφυγόπουλο στη Θεσσαλονίκη, επειδή τόλμησε να πάει στο σχολείο του.

Σήμερα, υφυπουργός της κυβέρνησης καλύπτει τη μισαλλοδοξία και στέλεχος της ΝΔ ζητά να ρίξουν τους πρόσφυγες στο Αιγαίο.

Δεν φτάνει που τόσα χρόνια η ΝΔ επένδυσε στον χυδαίο λαϊκισμό για την προσφυγική κρίση.

Δεν φτάνει που τώρα ανακάλυψαν ότι τους πρόσφυγες δεν τους φέρνει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. αλλά υπάρχουν «γεωπολιτικοί λόγοι».

Δεν φτάνει που ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του τα έχουν κάνει μπάχαλο μέσα σε 4 μόλις μήνες, αντιμέτωποι με ροές πολύ μικρότερες από αυτές που διαχειρίστηκε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν φτάνει που ο κ. Χρυσοχοΐδης παραδέχθηκε χθες την ανεπάρκεια της κυβέρνησης, ομολογώντας κυνικά πως η κατάσταση είναι μη διαχειρίσιμη.

Τώρα, ο κ. Μητσοτάκης, εγκλωβισμένος από την ακροδεξιά συνιστώσα του, αντί να αποδοκιμάσει δημοσίως τις ρατσιστικές και ξενοφοβικές φωνές, απλώς σωπαίνει. Ουσιαστικά επικροτεί. Ελπίζει ότι έτσι θα μπορέσει να καλύψει το χάος που ο ίδιος δημιούργησε.

Του θυμίζουμε όμως ότι το διακύβευμα είναι οι ανθρώπινες ζωές, τίποτα λιγότερο.

H ελληνική κοινωνία το γνωρίζει αυτό. Αντιστεκόμενη στις ακραίες φωνές, μεμονωμένες μεν αλλά με δυσανάλογα μεγάλη προβολή από πολλά ΜΜΕ, θα επιδείξει ανθρωπιά και αλληλεγγύη, όπως κάνει όλα αυτά τα χρόνια.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)