to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:15 | 20.02.2014

πηγή: naftemporiki.gr

Αθλητισμός

Σε δημόσια διαβούλευση η νομοθετική ρύθμιση για το γήπεδο της ΑΕΚ

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε την Πέμπτη από το υπουργείο Περιβάλλοντος η νομοθετική ρύθμιση για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ. Η διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι και την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου.


Η ρύθμιση αφορά στο σχεδιασμό και στην πολεοδομική οργάνωση της περιοχής της Νέας Φιλαδέλφειας, στο χώρο όπου βρισκόταν το γήπεδο ποδοσφαίρου του ιστορικού ερασιτεχνικού αθλητικού σωματείου της ΑΕΚ.

Όπως δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός Γιάννης Μανιάτης, η  παρέμβαση αυτή θα είναι μια συνολική ανάπλαση του χώρου, όχι μόνο κατασκευή ενός γηπέδου, που αφορά τη Νέα Φιλαδέλφεια και τους όμορους δήμους.

Σύμφωνα με τον ίδιο στόχος είναι να βοηθήσει στην αναγέννηση και στην ανάπτυξη και της ευρύτερης περιοχής.

«Το έργο θα γίνει με σεβασμό στις αρχές προστασίας του φυσικού και οικιστικού περιβάλλοντος» τόνισε.

Με την προτεινόμενη ρύθμιση  ορίζεται το κανονιστικό πλαίσιο εντός του οποίου μπορούν να πραγματοποιηθούν και λειτουργήσουν στο μέλλον σύγχρονες αθλητικές, κοινωνικές και πολιτιστικές εγκαταστάσεις και εξυπηρετήσεις, οι οποίες θα  συγκροτούν το Κέντρο Αθλητισμού, Μνήμης και Πολιτισμού, με κύριο φορέα την ΑΕΚ.

Βασικές αρχές του σχεδίου της νομοθετικής ρύθμισης είναι:

η πλήρης εναρμόνιση των προτεινόμενων διατάξεων με τις υπερκείμενες χωροταξικές και πολεοδομικές κατευθύνσεις (Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας, Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο).

 η πολεοδομική οργάνωση της περιοχής, ώστε η φύση και το μέγεθος του μελλοντικού έργου, όπως αυτά προσδιοριστούν με περιβαλλοντικά και πολεοδομικά κριτήρια σε μεταγενέστερο στάδιο της διοικητικής διαδικασίας, να στοιχίζονται με τις αρχές προστασίας του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής της Νέας Φιλαδέλφειας, αλλά και ευρύτερα της Αθήνας.

ο σεβασμός και η τήρηση των αρχών του πολεοδομικού κεκτημένου και του περιβαλλοντικού ισοζυγίου της περιοχής, η οποία επιτυγχάνεται μέσα από ένα σύνθετο πλέγμα πολεοδομικών επιλογών και περιβαλλοντικών δεσμεύσεων και κατευθύνσεων.  

η εντατικοποίηση της περιβαλλοντικής προστασίας του παρακείμενου άλσους της Νέας Φιλαδέλφειας.

tags: ΑΕΚ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)