to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:42 | 24.02.2022

πηγή: Αυγή

Κοινωνία

Σε δίκη ο Φουρθιώτης για το «συμβόλαιο» θανάτου κατά του Βαξεβάνη

Τον Ιούνιο του 2022 η δίκη Φουρθιώτη με την κατηγορία της πρόκλησης και προσφοράς σε τέλεση εγκλήματος


Σε δίκη παραπέμπεται ο παρουσιαστής Μένιος Φουρθιώτης σχετικά με το «συμβόλαιο θανάτου» κατά του δημοσιογράφου και εκδότη του Documento, Κώστα Βαξεβάνη για την οποία κατηγορείται ότι έδωσε την εντολή. Σύμφωνα με το documentonews.gr η κατηγορία με την οποία βαρύνεται ο Φουρθιώτης αφορά στο αδίκημα της πρόκλησης και προσφοράς σε τέλεση εγκλήματος, η οποία τιμωρείται σε βαθμό πλημμελήματος, ενώ η δίκη προσδιορίζεται για τον Ιούνιο του 2022.

Την υπόθεση είχε δημοσιοποιήσει ο Κώστας Βαξεβάνης τον Απρίλιο του 2021, μετά από πληροφορίες που του είχαν μεταφερθεί. Σύμφωνα με αυτές, ο Φουρθιώτης αναζητούσε άτομο στον χώρο του υποκόσμου προκειμένου να στήσει σκηνικό με πυροβολισμούς στο σπίτι του, ώστε να του επιστραφεί η αστυνομική φρουρά που του είχε αφαιρεθεί αλλά και να εκτελέσει συμβόλαιο κατά του «Βαξεβάνη και ενός ακόμη δημοσιογράφου».

Τις πληροφορίες επιβεβαίωσε με κατάθεσή του στην ΕΛ.ΑΣ βασικός μάρτυρας στην υπόθεση, καθώς επίσης και μια σειρά από άλλα πρόσωπα τα οποία ενεπλάκησαν. Μεταξύ αυτών και ο πρώην σύντροφος της δημοσιογράφου Νανάς Παλαιτσάκη αλλά και το πρόσωπο με το ψευδώνυμο «Ταρίφας», τον οποίο είχε επικαλεστεί ως πηγή του ο μάρτυρας-κλειδί σε συνάντηση με τον Κ. Βαξεβάνη και τον συνεργάτη του και υπογράφοντα το άρθρο Βαγγέλη Τριάντη στα γραφεία του Documento. Οι μάρτυρες επιβεβαίωσαν ότι ο Μ. Φουρθιώτης αναζητούσε άτομο προκειμένου να πυροβολήσει το σπίτι του και, όπως επισημαίνουν, «εάν αυτό πήγαινε καλά, τότε ο Φουρθιώτης θα έδινε ακόμη δύο δουλειές».

Ο βασικός μάρτυρας φέρεται να κατέθεσε στο τμήμα Δίωξης και Εκβιαστών της ΕΛΑΣ τον Οκτώβρη του 2021. Σύμφωνα με όσα υποστήριξε επισήμως: «Στις αρχές Μαρτίου του 2021, 10 με 15 ημέρες πριν από τους πυροβολισμούς στο σπίτι του Φουρθιώτη» συνάντησε τυχαία στον Πειραιά ένα πρόσωπο το οποίο απασχολείται ως οδηγός ταξί. Ο ταξιτζής ή «Ταρίφας» όπως τον αποκαλούν είχε αποφυλακιστεί το 2017, έπειτα από έκτιση ποινής κάθειρξης για υπόθεση ναρκωτικών.

Το πρόσωπο αυτό του είπε ότι είχε συναντηθεί με τον Φουρθιώτη έξω από το σπίτι του δεύτερου στον Διόνυσο και «του πρότεινε (σ.σ.: ο Φουρθιώτης) να πάει να πυροβολήσει το σπίτι του έναντι χρηματικής αμοιβής προκειμένου να πάρει πίσω την αστυνομική του προστασία». Τις μέρες εκείνες πράγματι η ΕΛΑΣ είχε αφαιρέσει την αστυνομική φρουρά από τον παρουσιαστή.

O λεγόμενος «Ταρίφας» είπε στον μάρτυρα ότι «ο Φουρθιώτης του πρότεινε να βγάλει από τη μέση τον Βαξεβάνη και έναν ακόμη δημοσιογράφο με αλβανικό όνομα». Ο μάρτυρας είπε στον «Ταρίφα» να «μην κάνει τίποτα παράνομο γιατί θα μπλέξει» κι εκείνος συμφώνησε μαζί του.

Ερωτηθείς τι κατάλαβε από τον «Ταρίφα» για το συμβόλαιο σε βάρος Βαξεβάνη, ήταν κατηγορηματικός: «Κατάλαβα πως εννοούσε ότι ο Φουρθιώτης θα βάλει άτομο να σκοτώσει τον Βαξεβάνη και τον άλλο δημοσιογράφο, γι’ αυτό και κανόνισα να δω τον Τριάντη».

Υπενθυμίζεται ότι ο Μ. Φουρθιώτης μετά τη σύλληψή του εξαιτίας μη τήρησης των περιοριστικών μέτρων που του είχαν επιβληθεί μετά την υπό όρους αποφυλάκιση του, συνελήφθη και έχει οδηγηθεί στις φυλακές Ναυπλίου.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)