to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:27 | 11.06.2015

Πολιτική

Σε δίκη για τα πόθεν έσχες και τις off shore ο Καρατζαφέρης

Με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών θα δικαστεί από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών για ανακριβείς δηλώσεις πόθεν έσχες και συμμετοχή σε δύο off shore εταιρίες


Σε δίκη για δύο κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος παραπέμπεται ο Γιώργος Καρατζαφέρης. Με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών θα δικαστεί από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών για: ανακριβείς δηλώσεις πόθεν έσχες την τριετία 2010-2012 (η αρχική δίωξη ήταν κακούργημα) και συμμετοχή στις off shore εταιρίες Catalina Ltd και Homeric TCI (με νόμο του 2010 απαγορεύεται συμμετοχή πολιτικών προσώπων σε εξωχώριες εταιρίες).

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, ο κ. Καρατζαφέρης, στις άνωθεν δηλώσεις πόθεν έσχες που υπέβαλε ως βουλευτής ή ευρωβουλευτής:

α) Δεν δήλωσε 6,6 εκατ. δολάρια, ποσό σε λογαριασμό της Καταλίνα,

β) Δεν δήλωσε 1,65 εκατ. ευρώ που είχε λάβει με τρία εμβάσματα σε λογαριασμό της Καταλίνα από εταιρία που εμπλέκεται στην έρευνα για τις αμαρτωλές προμήθειες των εξοπλιστικών και

γ) δεν δήλωσε διαμέρισμα στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μετατροπή σε πλημμέλημα έγινε διότι φέρεται να μην προέκυψε ίδιον όφελος από εκμετάλλευση της θέσεως του ως βουλευτής ή ευρωβουλευτής. Ανθρωποι του περιβάλλοντός του υποστηρίζουν ότι δεν προέκυψε δωροδοκία από τα εξοπλιστικά.

Ο κ. Καρατζαφέρης δεν παραπέμπεται για ακίνητα αξίας περίπου 20 εκατ. ευρώ, τα οποία σύμφωνα με την ποινική δίωξη δεν είχαν δηλωθεί. 

Με το ίδιο βούλευμα διατάσσεται η συνέχιση της έρευνας για:

α) Λίρες που βρέθηκαν σε θυρίδα του Γ.Καρατζαφέρη και ο ίδιος υποστηρίζει ότι ανήκουν στον εγγονό του,

β) Μετοχές της City Press, για τις οποίες φέρεται να υπάρχει διαδοχική αγοραπωλησία.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)