to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:32 | 31.01.2014

Κοινωνία

Σε δίκη αγωνιστές κατά της κατασκευής του ΣΜΑ στη Νέα Ευκαρπία

Ανακοίνωση του γραφείου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης για την επικείμενη δίκη στην οποία παραπέμπονται πέντε αγωνιστές ενάντια στην κατασκευή του ΣΜΑ Ευκαρπίας, κάτοικοι της περιοχής.


Ολόκληρη η ανακοίνωση

Στις 3 Φεβρουαρίου 2014 παραπέμπονται να δικαστούν ενώπιον του Δ΄ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης πέντε (5) κάτοικοι της Νέας Ευκαρπίας με τις αβάσιμες και αναπόδεικτες κατηγορίας της άσκησης δήθεν «παράνομης βίας» σε βάρος του συνεργείου της ανάδοχης εργολάβου εταιρείας, γιατί στην πραγματικότητα με με την παρουσία τους έξω από τον υποτυπώδη εργοταξιακό χώρο διαμαρτυρόντουσαν και εκδήλωναν την εναντίωσή τους στην κατασκευή του φαραωνικού Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων. Το έργο αυτό κατασκευάζεται σε μια ιδιαίτερα επιβαρυμένη περιβαλλοντικά περιοχή και η λειτουργία του εντάσσεται σε ένα μοντέλο διαχείρισης απορριμμάτων περιβαλλοντικά προβληματικό και οικονομικά δαπανηρό. Επί πλέον είναι τελείως αντίθετο με τις αρχές της μείωσης της ποσότητας, της επαναχρησιμοποίησης, της ανακύκλωσης - κομποστοποίησης και της ορθής διαχείρισης των απορριμμάτων. Η ολοκλήρωση της κατασκευής του θα αποτελέσει πλήγμα στο περιβάλλον όλης της Θεσσαλονίκης.

Η δίκη αυτή εντάσσεται στη «βιομηχανία διώξεων» που έχει ξεκινήσει η ηγεσία του Συνδέσμου ΟΤΑ Θεσσαλονίκης, και διεξάγεται ύστερα από αναβολή από τις 7 Οκτωβρίου του 2013 .

Σε δύο άλλες παρόμοιες δίκες που έγιναν στις 7.10.2013 και στις 18.4.2013, άλλοι εννιά (9) κάτοικοι της Νέας Ευκαρπίας, που είχαν παραπεμφθεί με τις ίδιες περίπου κατηγορίες έχουν αθωωθεί με αποφάσεις, εναντίον των οποίων δεν έχει ασκηθεί κανένα ένδικο μέσο.

Ως ΣΥΡΙΖΑ, εξ αρχής είχε ταχθεί στο πλευρό των κατοίκων και εναντίον της κατασκευής του έργου. Θεωρούμε πως οι διώξεις των κατοίκων αποτελούν ακόμη ένα κεφάλαιο στο έργο που έχει στήσει η Κυβέρνηση και ονομάζεται “ποινικοποίηση των κοινωνικών αγώνων”.

Παράλληλα δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους πέντε διωκόμενους αγωνιστές κατοίκους της Νέας Ευκαρπίας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)