to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Σε διαρκή εκτροπή Σαμαράς - Βενιζέλος

Τα "Ιουλιανά" της συγκυβέρνησης θα θυμίζουν την αδίστακτη απόπειρα γαντζώματος στην εξουσία παρά την κοινωνική, πολιτική αποδοκιμασία της


Ακόμη ένα μαύρο στίγμα προστέθηκε στη διαρκή πορεία εκτροπής που επιβάλλει στον τόπο το "πρωθυπουργικό" δίδυμο Σαμαρά - Βενιζέλου. Με τον ακραίο, πραξικοπηματικό κυβερνητικό χειρισμό τους για να εμποδίσουν τη σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής, όπου θα κρινόταν η προσφυγή σε δημοψήφισμα για το ξεπούλημα της ΔΕΗ, απέδειξαν κυριολεκτικά την απόλυτη γύμνια τους. Μια κυβέρνηση ηθικοπολιτικά απονομιμοποιημένη και καταδικασμένη από τους συμπολίτες μας στις πρόσφατες ευρωεκλογές προσπαθεί, με την επίδειξη της πιο αλαζονικής, αυταρχικής "πυγμής" σε "θερινή" εκδοχή να συγκρατήσει τα καταρρέοντα κομμάτια της. Ακόμη και ο πρόεδρος της Βουλής διαχώρισε σε ένα βαθμό τον δικό του ρόλο, ενώ και στελέχη της κυβερνητικής πλευράς παραδέχονται ότι ήταν απαράδεκτη η μη σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής.

Αγνοώντας τις υπογραφές των βουλευτών που ζήτησαν συζήτηση στην Ολομέλεια, η συγκυβέρνηση στην ουσία εμφάνισε ένα μαύρο δείγμα αλαζονείας αλλά και ανασφάλειας. Ακριβώς γιατί η πολιτική πρωτοβουλία της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρήκε πλατιά, ισχυρή ανταπόκριση εντός και εκτός Βουλής και το γεγονός αιφνιδίασε, ανησύχησε καίρια το αλαζονικό δίδυμο.

Όσο "εύκολη" και "επαναλαμβανόμενη" είναι η κυβερνητική προπαγάνδα περί "απομονωμένου", "ακραίου" ΣΥΡΙΖΑ, τόσο αιφνιδιασμένη και μετέωρη βρέθηκε η συγκυβέρνηση μπροστά στο πολύχρωμο κοινοβουλευτικό αλλά κοινωνικό φάσμα που αντιστάθηκε στην εκποίηση της ΔΕΗ και υπερασπίστηκε, διεκδίκησε την κοινοβουλευτική, δημοκρατική τάξη και ουσία.

Η ευρύτατη αποδοχή, κοινωνικά και πολιτικά, της πρότασης για δημοψήφισμα, εκτός από τον αιφνιδιασμό της κυβέρνησης, σηματοδοτεί και την επιτάχυνση πολλαπλών πολιτικών, κοινωνικών διεργασιών που οδηγούν αναπόφευκτα σε πολιτικές εξελίξεις.

Τα "Ιουλιανά" της συγκυβέρνησης θα θυμίζουν την αδίστακτη απόπειρα γαντζώματος στην εξουσία παρά την κοινωνική, πολιτική αποδοκιμασία της και δεν σταματούν την επιταχυνόμενη αντίστροφη μέτρηση για τη δημοκρατική ανατροπή της...

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)