to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:34 | 04.08.2017

πηγή: Στο Κόκκινο

Κοινωνία

Σε Αθήνα και Πάτρα τα πρώτα αποτεφρωτήρια νεκρών

Σε Αθήνα και Πάτρα θα κατασκευαστούν τα πρώτα αποτεφρωτήρια νεκρών μετά την ψήφιση της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης που έφερε το υπουργείο Εσωτερικών τον προηγούμενο μήνα στη βουλή.


Σύμφωνα με πληροφορίες από τον δήμο Αθηναίων, το οικόπεδο όπου θα κατασκευαστεί το αποτεφρωτήριο είναι στον Ελαιώνα και πρόκειται για μια έκταση περίπου 10 στρεμμάτων που βρίσκεται σχεδόν δίπλα στο υπό κατασκευή τζαμί ενώ υπάρχει είσοδος από τη λεωφόρο Αθηνών.

Σύμφωνα, μάλιστα με την αρμόδια αντιδήμαρχο Αθηναίων Νέλλη Παπαχελά, ο δήμος έχει ήδη κάνει την οικομομικοτεχνική μελέτη και περιμένει, πλέον, μια αλλαγή στις χρήσεις γης στην περιοχή από το υπουργείο Περιβάλλοντος, καθώς για να λειτουργήσει το αποτεφρωτήριο, θα πρέπει να ενταχθεί ως «κοινωφελή χρήση», κάτι το οποίο δεν προβλέπεται στον Ελαιώνα. Η απόσβεση της επένδυσης όπως δηλώνει η κ. Παπαχελά αναμένεται να γίνει σε δυο χρόνια, μιας και ετησίως περίπου 1.000 σωροί μεταφέρονται στη Βουλγαρία, προκειμένου να αποτεφρωθούν, με κόστος σχεδόν 3.000 ευρώ. Στην Αθήνα το κόστος θα ανέρχεται σε 500 ευρώ.

Επίσης στις αρχές του 2018 αναμένεται να ξεκινήσει η κατασκευή κέντρου αποτέφρωσης νεκρών στην Πάτρα όπως γνωστοποίησε με δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Πατρέων Παύλος Στάμος. Ο κ. Στάμος σημείωσε πως για τον λόγο αυτό πολύ σύντομα θα ολοκληρωθεί  η τροποποίηση του σχεδίου πόλης, κάτι το οποίο είναι απαραίτητο για την κατασκευή του κέντρου». Ταυτόχρονα, ο κ. Στάμος ξεκαθάρισε ότι «η λειτουργία του κέντρου αποτέφρωσης νεκρών εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει μέσα στο 2018 και δεν θα εμπλακεί κανείς ιδιώτης»

Το κέντρο αποτέφρωσης νεκρών θα κατασκευαστεί σε έκταση 10 στρεμμάτων μέσα σε δημοτικό οικόπεδο στο βιοτεχνικό πάρκο Πατρών - Με βάση τη μελέτη που έχει γίνει, το κόστος κατασκευής του έργου φθάνει περίπου τα 2,2 εκατομμύρια ευρώ, ενώ προβλέπεται να υπάρχει πράσινη ζώνη τουλάχιστον 15 μέτρων, ώστε να δημιουργεί έναν φυσικό φράχτη για τον καπνό…

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)